Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mmmm.. wiem że bardzo kaloryczne ale nigdy nie mogę się im oprzeć :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 450
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru, łyżką ciepłego mleka i łyżką mąki, postawić do wyrośnięcia. Dodać rozczyn do przesianej mąki, dodać resztę mleka, cukru, żółtka i przetarte ziemniaki, doprawić szczyptą soli i dobrze wyrobić. Następnie dodać roztopioną margarynę i wyrobić. Dać do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Robimy pączki dowolnego rozmiaru i kształtu i smażymy w głębokim oleju. Po usmażeniu pączki kładziemy na papierowy ręcznik aby odsączyć tłuszcz. Posypujemy cukrem pudrm lu polewamy lukrem. Smacznego!!!