Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mmmm.. wiem że bardzo kaloryczne ale nigdy nie mogę się im oprzeć :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 373
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2341
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4434
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1406
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 373
Składniki
Drożdże wymieszać z łyżeczką cukru, łyżką ciepłego mleka i łyżką mąki, postawić do wyrośnięcia. Dodać rozczyn do przesianej mąki, dodać resztę mleka, cukru, żółtka i przetarte ziemniaki, doprawić szczyptą soli i dobrze wyrobić. Następnie dodać roztopioną margarynę i wyrobić. Dać do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Robimy pączki dowolnego rozmiaru i kształtu i smażymy w głębokim oleju. Po usmażeniu pączki kładziemy na papierowy ręcznik aby odsączyć tłuszcz. Posypujemy cukrem pudrm lu polewamy lukrem. Smacznego!!!