Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pakieciki z mięsem"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12690
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13840
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5792
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12690
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1437
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13840
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5792
Składniki
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą, osusz, pokrój w kostkę. Liście kapusty pekińskiej opłucz, osusz, drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę. Mieszając zeszklij. Dodaj mięso, mieszając smaż około 5 min. Następnie dodaj pokrojoną paprykę, kapustę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wystudź.
Z ciasta wytnij 4 prostokąty. Na połowie każdego prostokąta rozłóż nadzienie, przykryj ciastem, zlep mocno brzegi ciasta a końce zawiń jak papierek od cukierka. Pakieciki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch każdego posmaruj żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piecz 20-25 minut w temperaturze 200°C. Wierzch pakiecików można posypać makiem lub sezamem.
50 minut. Sztuka: 550 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie