Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pakieciki z mięsem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11042
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13301
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11042
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6332
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5405
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13301
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5068
Składniki
Cebulę obierz z łupin, drobno posiekaj. Z papryki usuń gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą, osusz, pokrój w kostkę. Liście kapusty pekińskiej opłucz, osusz, drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebulę. Mieszając zeszklij. Dodaj mięso, mieszając smaż około 5 min. Następnie dodaj pokrojoną paprykę, kapustę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż około 10 minut, od czasu do czasu mieszając. Farsz dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wystudź.
Z ciasta wytnij 4 prostokąty. Na połowie każdego prostokąta rozłóż nadzienie, przykryj ciastem, zlep mocno brzegi ciasta a końce zawiń jak papierek od cukierka. Pakieciki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch każdego posmaruj żółtkiem wymieszanym z mlekiem.
Piecz 20-25 minut w temperaturze 200°C. Wierzch pakiecików można posypać makiem lub sezamem.
50 minut. Sztuka: 550 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie