Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413837
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2179
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413837
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2179
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy z oliwa/olejem pokrojona cebule i pieczarki (na wysokim ogniu żeby pieczarki nie puściły wody), pod sam koniec smażenia dorzucamy boczniaki, podsmażamy jeszcze chwile, dodajemy wycisniety czosnek. po chwili podlewamy wszystko 2-3 łyzkami wody z makaronu.
dusimy wszystko razem chwile i wrzucami na patelnie ugotowany makaron. przyprawiamy do smaku, posypuejmy koperkiem/pietruszka (kto jak woli) i gotowe :) ewentualnie mozna dodać smietany/jogurtu nat zeby powstał sos (oczywiscie jeszcze na patelni). Można to danie zrobic z każdym innym makaronem. Polecam!