Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 130
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 263
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 101
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3332
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 130
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 263
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 101
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3332
Składniki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni podsmażamy z oliwa/olejem pokrojona cebule i pieczarki (na wysokim ogniu żeby pieczarki nie puściły wody), pod sam koniec smażenia dorzucamy boczniaki, podsmażamy jeszcze chwile, dodajemy wycisniety czosnek. po chwili podlewamy wszystko 2-3 łyzkami wody z makaronu.
dusimy wszystko razem chwile i wrzucami na patelnie ugotowany makaron. przyprawiamy do smaku, posypuejmy koperkiem/pietruszka (kto jak woli) i gotowe :) ewentualnie mozna dodać smietany/jogurtu nat zeby powstał sos (oczywiscie jeszcze na patelni). Można to danie zrobic z każdym innym makaronem. Polecam!