Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka konserwowa z cebulą"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 920
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 920
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4552
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1172
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
55 min • Porcja 30 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na ok. 10 słoików po 500 ml
Paprykę myję, usuwam gniazda nasienne i kroję w mniejsze kawałki. Cebulę tnę w plastry i układam na dnie słoików.
Łączę zalewy, doprowadzam ją do wrzenia i gotuję 5 min. Wyciągam z niej goździki.
Kawałki papryki wkładam do słoików, zalewam zalewą (razem z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i gorczycą), zakręcam i pasteryzuję 15 min na małym ogniu (od momentu zagotowania wody w garnku).
Dagmara Wąsińska z KonieczekŹródło: Kobieta i życie