Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka konserwowa z cebulą

Papryka konserwowa z cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11053

Dodano:

Odsłon: 25

Wypróbowany przepis na "Papryka konserwowa z cebulą"

Składniki

  • 2 kg papryki
  • 1/2 kg cebuli. Zalewa szkl. octu
  • 7 szkl. wody
  • szkl. cukru
  • 10 liści laurowych
  • 20 ziaren ziela angielskiego
  • 20 goździków
  • 2 łyżki soli
  • opakowanie gorczycy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Papryka konserwowa z cebulą

Przygotowanie

  1. 55 min • Porcja 30 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na ok. 10 słoików po 500 ml

  2. Paprykę myję, usuwam gniazda nasienne i kroję w mniejsze kawałki. Cebulę tnę w plastry i układam na dnie słoików.

  3. Łączę zalewy, doprowadzam ją do wrzenia i gotuję 5 min. Wyciągam z niej goździki.

  4. Kawałki papryki wkładam do słoików, zalewam zalewą (razem z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i gorczycą), zakręcam i pasteryzuję 15 min na małym ogniu (od momentu zagotowania wody w garnku).

  5. Dagmara Wąsińska z Konieczek

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń