Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka konserwowa z cebulą"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2444
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4607
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1751
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2444
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4607
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1751
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Składniki
55 min • Porcja 30 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na ok. 10 słoików po 500 ml
Paprykę myję, usuwam gniazda nasienne i kroję w mniejsze kawałki. Cebulę tnę w plastry i układam na dnie słoików.
Łączę zalewy, doprowadzam ją do wrzenia i gotuję 5 min. Wyciągam z niej goździki.
Kawałki papryki wkładam do słoików, zalewam zalewą (razem z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i gorczycą), zakręcam i pasteryzuję 15 min na małym ogniu (od momentu zagotowania wody w garnku).
Dagmara Wąsińska z KonieczekŹródło: Kobieta i życie