Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka konserwowa z cebulą"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 165
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 35
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 165
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 35
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Składniki
55 min • Porcja 30 kcal • Koszt porcji 1,40 zł • Przepis na ok. 10 słoików po 500 ml
Paprykę myję, usuwam gniazda nasienne i kroję w mniejsze kawałki. Cebulę tnę w plastry i układam na dnie słoików.
Łączę zalewy, doprowadzam ją do wrzenia i gotuję 5 min. Wyciągam z niej goździki.
Kawałki papryki wkładam do słoików, zalewam zalewą (razem z liśćmi laurowymi, zielem angielskim i gorczycą), zakręcam i pasteryzuję 15 min na małym ogniu (od momentu zagotowania wody w garnku).
Dagmara Wąsińska z KonieczekŹródło: Kobieta i życie