Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka pieczona w zupie"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1506
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1250
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1352
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1086
Składniki
Paprykę przekrój i usuń gniazda nasienne. Ułóż na blasze, polej łyżeczką oliwy i oprósz solą. Obok połóż czosnek. Piecz w 200oC, aż papryka zmięknie.
Upieczoną paprykę włóż do torebki foliowej, zamknij i odłóż na 15 min, a potem obierz ze skórki. Na oliwie podduś cebulę, dodaj liście laurowe, zalej gorącym bulionem, dodaj paprykę i wyciśnięty upieczony czosnek. Gotuj ok. 30 min.
Z zupy wyjmij liście laurowe. Zmiksuj i dopraw do smaku solą, pieprzem i posyp szczypiorem.Źródło: Takie jest życie