Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka pieczona w zupie"
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 672
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 75
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 672
Składniki
Paprykę przekrój i usuń gniazda nasienne. Ułóż na blasze, polej łyżeczką oliwy i oprósz solą. Obok połóż czosnek. Piecz w 200oC, aż papryka zmięknie.
Upieczoną paprykę włóż do torebki foliowej, zamknij i odłóż na 15 min, a potem obierz ze skórki. Na oliwie podduś cebulę, dodaj liście laurowe, zalej gorącym bulionem, dodaj paprykę i wyciśnięty upieczony czosnek. Gotuj ok. 30 min.
Z zupy wyjmij liście laurowe. Zmiksuj i dopraw do smaku solą, pieprzem i posyp szczypiorem.Źródło: Takie jest życie