Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka z przecierem pomidorowym

Papryka z przecierem pomidorowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 1751

Bez pasteryzowania

Składniki

  • papryka, 2 kg
  • cebula, 6 dużych
  • przecier pomidorowy, 2 słoiczki
  • woda, 1 szklanka
  • cukier, 1 szklanak
  • ocet, 1 szklanka
  • olej, 0,5 szkalnki
  • sól, 2 łyżki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Papryka z przecierem pomidorowym

Przygotowanie

  1. Paprykę z cebulą pokroić w paski, posolić i zostawić na noc.

  2. Dodać resztę składników, pogotować, na koniec dodać przecier. Gorące wkładać do słoików. Nie gotować w słoiku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń