Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie można podać zarówno na obiad jak i na kolację.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 75
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2624
Polecam.
Odsłon: 477
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 700
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2009
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 75
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2624
Polecam.
Odsłon: 477
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 700
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2009
Składniki
Bułkę należy namoczyć w wodzie i odcisnąć. Do mięsa mielimy namoczoną bułkę, czosnek i cebulę dodajemy jajo, sól, pieprz i majeranek. Wyrabiamy farsz aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Papryki sparzamy wrzątkiem i odcinamy im górną część. Pozbywamy się gniazd nasiennych. Staramy się zachować ogonki. Do pustych już papryczek nakładamy farsz i przykrywamy górną częścią papryki, jeśli słabo się trzymają można spiąć je wykałaczkami.
Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego z przykryciem. W bulionie rozpuszczamy koncentrat pomidorowy i dodajemy pomidory z puszki. Tak przygotowanym płynem zalewamy papryki i doprawiamy bazylią i pieprzem. Pieczemy w 180 stopniach 45 -60 minut. Pod koniec pieczenia należy odkryć naczynie aby zredukować płyn do konsystencji sosu. Danie można podawać samodzielnie lub z gotowanym na sypko ryżem.
SMACZNEGO !!!