Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie można podać zarówno na obiad jak i na kolację.
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 261
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 32
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 732
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 138
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 39
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 261
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 32
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 732
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 138
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 39
Składniki
Bułkę należy namoczyć w wodzie i odcisnąć. Do mięsa mielimy namoczoną bułkę, czosnek i cebulę dodajemy jajo, sól, pieprz i majeranek. Wyrabiamy farsz aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Papryki sparzamy wrzątkiem i odcinamy im górną część. Pozbywamy się gniazd nasiennych. Staramy się zachować ogonki. Do pustych już papryczek nakładamy farsz i przykrywamy górną częścią papryki, jeśli słabo się trzymają można spiąć je wykałaczkami.
Papryki wkładamy do naczynia żaroodpornego z przykryciem. W bulionie rozpuszczamy koncentrat pomidorowy i dodajemy pomidory z puszki. Tak przygotowanym płynem zalewamy papryki i doprawiamy bazylią i pieprzem. Pieczemy w 180 stopniach 45 -60 minut. Pod koniec pieczenia należy odkryć naczynie aby zredukować płyn do konsystencji sosu. Danie można podawać samodzielnie lub z gotowanym na sypko ryżem.
SMACZNEGO !!!