Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z indyka z ziołami i czosnkiem"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
3 posiekane ząbki czosnku połącz z kolendrą, pieprzem, tymiankiem, listkami laurowymi, octem, solą i 3 łyżkami oleju. Natrzyj mięso, włóż na 2 godz. do lodówki.
Następnie wstaw na 15 min do piekarnika (200oC), po czym podlej winem, zmniejsz temp. do 180oC, dołóż resztę czosnku (całe ząbki) i piecz jeszcze 1,5 godz.
Na reszcie oleju uduś marchewki. Wlej sos z pieczeni i podduś. Dopraw solą i pieprzem. Pieczeń podaj z marchewką, oliwkami i pieczonymi ziemniakami.Źródło: Świat kobiety