Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z rękawa z morelami

Pieczeń z rękawa z morelami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1166 Ocena: 10039

Dodano:

Odsłon: 8

Smaczny pomysł na "Pieczeń z rękawa z morelami"

Składniki

  • 1 kg schabu bez kości
  • 20-25 sztuk suszonych moreli
  • sól i pieprz do smaku
  • łyżeczka majeranku
  • łyżka goździków
  • łyżka oliwy
  • rękaw do pieczenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń z rękawa z morelami

Przygotowanie

  1. Schab myjemy. Ostrym długim nożem nacinamy go w głąb w kilku miejscach. W nacięcia wciskamy po jednej moreli. Oliwę mieszamy z pieprzem, solą i majerankiem. Nacieramy nią mięso ze wszystkich stron, a wierzch szpikujemy goździkami.

  2. Schab umieszczamy w rękawie do pieczenia i na kilka godzin lub całą noc wkładamy do lodówki.

  3. Po tym czasie rękaw nakłuwamy szpilką w kilku miejscach. Pieczeń wstawiamy na godzinę do piekarnika nagrzanego do 180oC. 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw, dzięki czemu mięso się ładnie zarumieni.

  4. Wytopiony sos można zlać do rondelka, wrzucić do niego garść moreli i przez 10 minut dusić, a potem podać do pokrojonej pieczeni.

  5. Wartość odżywcza jednej porcji: 617 kcal, Białko: 28 g, Tłuszcz: 11 g, Węglowodany: 67,7 g

  6. Czas przygotowania: 120 minut. Cena jednej porcji około: 3,90 zł

    Źródło: Rewia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń