Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad po którym wszyscy chcą dokładkę!
naczynie żaroodporne, patelnia
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 117
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 76
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 117
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 76
Składniki
Ćwiartki zamarynować dzień wcześniej w złotej skórce i przechowywać w lodówce. Paprykę, cebulę, ziemniaki i marchewkę pokroić w dużą kostkę wymieszać z przyprawą do ziemniaków, oliwą i pokrojoną drobno pietruszką. Ćwiartkę obsmażyć na patelni, na dużym ogniu do chrupiącej skórki Rozgrzać piekarnik do 150 stopni. Rozłożyć w naczyniu żaroodpornym warzywa wymieszane z przyprawami położyć na to ćwiartki. Na ćwiartki i warzywa można wylac tłuszcz z patelni, ja dodatkowo położyłam kawałek masła z czosnkiem solą i ziołami prowansalskimi i piec do miękkości ziemniaków