Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad po którym wszyscy chcą dokładkę!
naczynie żaroodporne, patelnia
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13448
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1535
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14825
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6100
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13448
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1535
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14825
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6100
Składniki
Ćwiartki zamarynować dzień wcześniej w złotej skórce i przechowywać w lodówce. Paprykę, cebulę, ziemniaki i marchewkę pokroić w dużą kostkę wymieszać z przyprawą do ziemniaków, oliwą i pokrojoną drobno pietruszką. Ćwiartkę obsmażyć na patelni, na dużym ogniu do chrupiącej skórki Rozgrzać piekarnik do 150 stopni. Rozłożyć w naczyniu żaroodpornym warzywa wymieszane z przyprawami położyć na to ćwiartki. Na ćwiartki i warzywa można wylac tłuszcz z patelni, ja dodatkowo położyłam kawałek masła z czosnkiem solą i ziołami prowansalskimi i piec do miękkości ziemniaków