Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona łopatka z rabarbarem"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
??Łopatkę opłucz pod bieżącą wodą, po czym osusz papierowym ręcznikiem. Na stępnie natrzyj ją starannie solą – najlepiej gruboziarnistą morską – i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Rabarbar umyj i pokrój w kostkę.
Do garnka wlej wodę, wrzuć wszystkie (bez miodu) i gotuj 5 minut.
Po wyłączeniu ostudź i dodaj miód.
Zanurz mięso w zalewie tak, by prawie całe było namoczone. Naczynie zakryj folią spożywczą i wstaw na na dwie doby do lodówki. Co 12 godzin przekręcaj łopatkę w zalewie na drugą stronę.
Wstaw mięso wraz z marynatą do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz około pół godziny.Źródło: Telemax