Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona łopatka z rabarbarem"
??Łopatkę opłucz pod bieżącą wodą, po czym osusz papierowym ręcznikiem. Na stępnie natrzyj ją starannie solą – najlepiej gruboziarnistą morską – i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Rabarbar umyj i pokrój w kostkę.
Do garnka wlej wodę, wrzuć wszystkie (bez miodu) i gotuj 5 minut.
Po wyłączeniu ostudź i dodaj miód.
Zanurz mięso w zalewie tak, by prawie całe było namoczone. Naczynie zakryj folią spożywczą i wstaw na na dwie doby do lodówki. Co 12 godzin przekręcaj łopatkę w zalewie na drugą stronę.
Wstaw mięso wraz z marynatą do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz około pół godziny.Źródło: Telemax
smaczne połączenia mięska w sosie własnym z warzywami:)
Odsłon: 234
Łopatka wieprzowa parzona, idealna do chleba, lub podana z ziemniakami i sosem.
Odsłon: 5876
Prosty sposób na aromatyczną, soczystą pieczeń wieprzową. Wystarczy natrzeć m...
Odsłon: 1784
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 67
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 31
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 67
Wiosna i lato to czas kiedy nasz organizm automatycznie przestawia się na lek...
Odsłon: 31
Składniki
??Łopatkę opłucz pod bieżącą wodą, po czym osusz papierowym ręcznikiem. Na stępnie natrzyj ją starannie solą – najlepiej gruboziarnistą morską – i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Rabarbar umyj i pokrój w kostkę.
Do garnka wlej wodę, wrzuć wszystkie (bez miodu) i gotuj 5 minut.
Po wyłączeniu ostudź i dodaj miód.
Zanurz mięso w zalewie tak, by prawie całe było namoczone. Naczynie zakryj folią spożywczą i wstaw na na dwie doby do lodówki. Co 12 godzin przekręcaj łopatkę w zalewie na drugą stronę.
Wstaw mięso wraz z marynatą do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz około pół godziny.Źródło: Telemax
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Dania główne
Kotleciki po bałkańsku
Dania główne
Kasza jaglana z zielonymi warzywami
Dania główne
Burgery rybne
Cukinia faszerowana mięsem z indyka i ryżem
Faszerowana cukinia jest u nas jednym z ulubionych dań. Farsze robię rozmaite...
Odsłon: 84
Kotleciki po bałkańsku
Kotleciki po bałkańsku to kwintesencja kuchni z tego regionu. Aromatyczne, le...
Odsłon: 4189