Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona łopatka z rabarbarem"
Łosoś w cieście francuskim to idealne połączenie elegancji i prostoty. Delika...
Odsłon: 3319
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 94
Łosoś w cieście francuskim to idealne połączenie elegancji i prostoty. Delika...
Odsłon: 3319
Bardzo smaczny Włoski deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka...
Odsłon: 94
Składniki
??Łopatkę opłucz pod bieżącą wodą, po czym osusz papierowym ręcznikiem. Na stępnie natrzyj ją starannie solą – najlepiej gruboziarnistą morską – i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Rabarbar umyj i pokrój w kostkę.
Do garnka wlej wodę, wrzuć wszystkie (bez miodu) i gotuj 5 minut.
Po wyłączeniu ostudź i dodaj miód.
Zanurz mięso w zalewie tak, by prawie całe było namoczone. Naczynie zakryj folią spożywczą i wstaw na na dwie doby do lodówki. Co 12 godzin przekręcaj łopatkę w zalewie na drugą stronę.
Wstaw mięso wraz z marynatą do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz około pół godziny.Źródło: Telemax