Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 763
Dodano: 30.09.2009
Odsłon: 14469
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kurczaka czyścimy, dokładnie myjemy a następnie nacieramy przyprawami. Pozostawiamy tak na około 2 godziny po czym nakładamy na butelkę. Do butelki nalewamy tak do połowy wody. Butelka może być po piwie. Tak nałożonego na butelkę kurczaka wkładamy do piekarnika i pieczemy około 1 godziny. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (8)

mimi619 15 marca 2011Zgłoś do usunięcia
A butelka ma wystawać ? Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

artur56 21 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
WitamW jakiej temperaturze był pieczony kurczak
Pozdrawiam
0 Kto głosował? | Odpowiedz

Chopin 28 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
A jaka etykieta ma być na butelce?Ja widziałem ten przepis w jednej z książek o gotowaniu - tam jest puszka piwa (otwarta z piwem w środku), a nie butelka - reszta się zgadza :) Gdyby użyć zamkniętej puszki efekt byłby "wystrzałowy" :)
0 Kto głosował? | Odpowiedz

juczka 30 września 2009Zgłoś do usunięcia
TAK TEN KURCZAK JEST JUŻ UPIECZONY,A TO ŻE TAKI DUŻY TO POPROSTU JES POWIĘKSZONY,I NA PEWNO NIE MA CO GO PORÓWNYWAĆ DO SKLEPOWYCH-FĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘĘE POZDRAWIAM:)0 Kto głosował? | Odpowiedz

juczka 30 września 2009Zgłoś do usunięcia
WITAM KOKO ,MASZ RACJĘ MOŻNA DOŁOŻYĆ MAJONEZ,A TAKZE MOŻNA POLEWAĆ PIWEM LUB WINEM JES WYŚMIENITY.0 Kto głosował? | Odpowiedz

szynszylka 30 września 2009Zgłoś do usunięcia
duży ten kurczak (chyba już upieczony) - nie taki jak w większości sklepów sprzedają :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

koko6 30 września 2009Zgłoś do usunięcia
bardzo dobrze jest umieścić butelkę razem z kurczakiem np.na blaszce do pieczenia ciast wypełnionej wodą 1/3 objętości-zapobiegnie to przypalaniu się tłuszczu,który będzie kapał podczas pieczenia.Można co jakiś czas położyć łyżeczkę majonezu na wierzch kurczaka-tam gdzie wychodzi szyja,doda to aromatu i polepszy smak.Pozdrawiam.0 Kto głosował? | Odpowiedz