Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z kapustą i pieczarkami"
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić dołek, wbić jajko, dolać 1/2 szklanki wody, dodać szczyptę soli. Wyrobić ciasto. 2 Kapustę przepłukać, odcisnąć, posiekać, zalać 2 szklankami wrzątku, dodać pieprz, ziele angielskie i listek laurowy. Gotować około 30-40 min, aż będzie miękka. Listki i ziele wyjąć. 3 Pieczarki i cebulę oczyścić, posiekać. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę, przesmażyć grzyby. Dusić ok. 10 min, dodać kapustę. Przyprawić razem na dość ostro solą i pieprzem, odparować, przestudzić. Farsz przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. 4 Ciasto rozwałkować, wykrawać kółka, nakładać farsz, zlepiać brzegi. Ugotować w osolonej wodzie, polać masłem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium