Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pierogi z kapustą i pieczarkami"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 802
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 67
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 802
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić dołek, wbić jajko, dolać 1/2 szklanki wody, dodać szczyptę soli. Wyrobić ciasto. 2 Kapustę przepłukać, odcisnąć, posiekać, zalać 2 szklankami wrzątku, dodać pieprz, ziele angielskie i listek laurowy. Gotować około 30-40 min, aż będzie miękka. Listki i ziele wyjąć. 3 Pieczarki i cebulę oczyścić, posiekać. Rozgrzać olej, zeszklić cebulę, przesmażyć grzyby. Dusić ok. 10 min, dodać kapustę. Przyprawić razem na dość ostro solą i pieprzem, odparować, przestudzić. Farsz przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. 4 Ciasto rozwałkować, wykrawać kółka, nakładać farsz, zlepiać brzegi. Ugotować w osolonej wodzie, polać masłem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium