Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, zdrowe, smaczne, wyjątkowy smak
Robimy ciasto takie jak na pierogi , ziemniaki ugotowane + mąka i jajka dodać sól i wyrobić.
Farsz- gotujemy kiszoną kapustę do miękkości, w tym czasie kroimy boczek w kostkę i wytapiamy na patelni z dodatkiem cebuli / można do smaku dodać troszkę vegetyi soli/ .
Po ugotowaniu kapusty płuczemy i lekko nożem szatkujemy na desce .
kapustę wsypujemy do pojemnika w którym będziemy mieszać , dodajemy usmażony boczek z cebulką oraz twaróg, wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą.
Z ciasta robimy placuszki napełniamy farszem i gotujemy.
Wyciągamy z wody na talerz , polewamy roztopionym masłem lub masłem z tartą bułką i mdlejemy z rozkoszy, są świetne.
Kapusta kiszona z pieczarkami gości w moim domu w ciągu roku a w wigilię piec...
Odsłon: 10045
Pierwsze w tym roku kiszenie kapusty z żurawiną, marchwią i kminkiem.
Odsłon: 1974
Klasyczna surówka z kiszonej kapusty ( tym razem kupionej w sklepie ze zdrową...
Odsłon: 13950
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 119
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 43
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 89
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 185
Każda gofrownica jest trochę inna, więc czas przygotowania gofrów około 10 mi...
Odsłon: 119
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 43
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 89
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 185
Składniki
Robimy ciasto takie jak na pierogi , ziemniaki ugotowane + mąka i jajka dodać sól i wyrobić. Farsz- gotujemy kiszoną kapustę do miękkości, w tym czasie kroimy boczek w kostkę i wytapiamy na patelni z dodatkiem cebuli / można do smaku dodać troszkę vegetyi soli/ . Po ugotowaniu kapusty płuczemy i lekko nożem szatkujemy na desce . kapustę wsypujemy do pojemnika w którym będziemy mieszać , dodajemy usmażony boczek z cebulką oraz twaróg, wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą. Z ciasta robimy placuszki napełniamy farszem i gotujemy. Wyciągamy z wody na talerz , polewamy roztopionym masłem lub masłem z tartą bułką i mdlejemy z rozkoszy, są świetne.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Dania główne
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dania główne
Bigos ze świeżej kapusty
Dania główne
Spaghetti z oliwą i czosnkiem
Rolada drobiowa a kurkami i natką pietruszki
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 43
Rolada schabowa z mięsno - warzywnym nadzieniem
Dzisiaj przygotowałam roladę schabową z pysznym nadzieniem. Mięso mielone poł...
Odsłon: 59