Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, zdrowe, smaczne, wyjątkowy smak
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 435
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 780
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 580
Składniki
Robimy ciasto takie jak na pierogi , ziemniaki ugotowane + mąka i jajka dodać sól i wyrobić. Farsz- gotujemy kiszoną kapustę do miękkości, w tym czasie kroimy boczek w kostkę i wytapiamy na patelni z dodatkiem cebuli / można do smaku dodać troszkę vegetyi soli/ . Po ugotowaniu kapusty płuczemy i lekko nożem szatkujemy na desce . kapustę wsypujemy do pojemnika w którym będziemy mieszać , dodajemy usmażony boczek z cebulką oraz twaróg, wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą. Z ciasta robimy placuszki napełniamy farszem i gotujemy. Wyciągamy z wody na talerz , polewamy roztopionym masłem lub masłem z tartą bułką i mdlejemy z rozkoszy, są świetne.