Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, zdrowe, smaczne, wyjątkowy smak
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3846
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414722
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2389
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3846
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414722
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2389
Składniki
Robimy ciasto takie jak na pierogi , ziemniaki ugotowane + mąka i jajka dodać sól i wyrobić. Farsz- gotujemy kiszoną kapustę do miękkości, w tym czasie kroimy boczek w kostkę i wytapiamy na patelni z dodatkiem cebuli / można do smaku dodać troszkę vegetyi soli/ . Po ugotowaniu kapusty płuczemy i lekko nożem szatkujemy na desce . kapustę wsypujemy do pojemnika w którym będziemy mieszać , dodajemy usmażony boczek z cebulką oraz twaróg, wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą. Z ciasta robimy placuszki napełniamy farszem i gotujemy. Wyciągamy z wody na talerz , polewamy roztopionym masłem lub masłem z tartą bułką i mdlejemy z rozkoszy, są świetne.