Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycące, zdrowe, smaczne, wyjątkowy smak
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7732
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 101
Surówka z kapustą pekińską jest orzeźwiająca, smaczna i chrupka. Do jej przyg...
Odsłon: 24
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3826
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7732
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 101
Surówka z kapustą pekińską jest orzeźwiająca, smaczna i chrupka. Do jej przyg...
Odsłon: 24
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3826
Składniki
Robimy ciasto takie jak na pierogi , ziemniaki ugotowane + mąka i jajka dodać sól i wyrobić. Farsz- gotujemy kiszoną kapustę do miękkości, w tym czasie kroimy boczek w kostkę i wytapiamy na patelni z dodatkiem cebuli / można do smaku dodać troszkę vegetyi soli/ . Po ugotowaniu kapusty płuczemy i lekko nożem szatkujemy na desce . kapustę wsypujemy do pojemnika w którym będziemy mieszać , dodajemy usmażony boczek z cebulką oraz twaróg, wszystko mieszamy i doprawiamy do smaku solą. Z ciasta robimy placuszki napełniamy farszem i gotujemy. Wyciągamy z wody na talerz , polewamy roztopionym masłem lub masłem z tartą bułką i mdlejemy z rozkoszy, są świetne.