Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z serem i porzeczkami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 596
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3710
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 274
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 457
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3260
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 596
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3710
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 274
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 457
Składniki
Mąkę przesiej przez sitko, wymieszaj z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodaj roztrzepane jajko. Zagnieć ciasto, wlewając powoli, małymi porcjami, ciepłą wodę i olej. Jeśli masa jest twarda, dolej odrobinę wody, by ciasto było elastyczne.
Twaróg utrzyj z jajkiem, połową miodu i esencją waniliową. Owoce umyj i osusz. Połącz z twarogiem. Ciasto cienko rozwałkuj (możesz je podzielić na połowy), podsypując stolnicę i wałek mąką. Szklanką zanurzaną w mące wytnij krążki.
Na środku każdego krążka ułóż po małej porcji nadzienia i zlep brzegi. Wrzuć na wrzącą wodę i gotuj 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj prosto z wody, ozdobione umytymi gałązkami porzeczek. Polej resztą miodu.Źródło: Naj