Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z serem i porzeczkami"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 116
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 308
Składniki
Mąkę przesiej przez sitko, wymieszaj z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodaj roztrzepane jajko. Zagnieć ciasto, wlewając powoli, małymi porcjami, ciepłą wodę i olej. Jeśli masa jest twarda, dolej odrobinę wody, by ciasto było elastyczne.
Twaróg utrzyj z jajkiem, połową miodu i esencją waniliową. Owoce umyj i osusz. Połącz z twarogiem. Ciasto cienko rozwałkuj (możesz je podzielić na połowy), podsypując stolnicę i wałek mąką. Szklanką zanurzaną w mące wytnij krążki.
Na środku każdego krążka ułóż po małej porcji nadzienia i zlep brzegi. Wrzuć na wrzącą wodę i gotuj 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj prosto z wody, ozdobione umytymi gałązkami porzeczek. Polej resztą miodu.Źródło: Naj