Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierogi z serem i porzeczkami"
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 762
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5391
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17605
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 762
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5391
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8629
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17605
Składniki
Mąkę przesiej przez sitko, wymieszaj z cukrem pudrem i szczyptą soli. Dodaj roztrzepane jajko. Zagnieć ciasto, wlewając powoli, małymi porcjami, ciepłą wodę i olej. Jeśli masa jest twarda, dolej odrobinę wody, by ciasto było elastyczne.
Twaróg utrzyj z jajkiem, połową miodu i esencją waniliową. Owoce umyj i osusz. Połącz z twarogiem. Ciasto cienko rozwałkuj (możesz je podzielić na połowy), podsypując stolnicę i wałek mąką. Szklanką zanurzaną w mące wytnij krążki.
Na środku każdego krążka ułóż po małej porcji nadzienia i zlep brzegi. Wrzuć na wrzącą wodę i gotuj 3-4 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię. Podawaj prosto z wody, ozdobione umytymi gałązkami porzeczek. Polej resztą miodu.Źródło: Naj