Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt szybkie ale łatwe i dobre.
Ser rozgnieść w misce. Dodać sprasowany czosnek. Doprawić solą, pieprzem i gałką.
Szpinak poddusić na patelni, żeby odparować wodę. Jask ostygnie drobno pokroić. Dodać do sera. Dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Z mąki, jajka, wody, oleju i szczypty soli zagnieść ciasto na pierogi.
Wykrawać kwadraty. Na środek dawać około łyżeczki farszu szpinakowego i lepić trójkąty.
Gotować w osolonej wodzie tak jak zwykłe pierogi. Polewać rostopionym masełkiem, żeby się nie posklejały.
Podawać polane kwaśną śmietaną.
pyszny szpinak, doskonały jako dodatek do dań mięsnych lub jako przystawka.
Odsłon: 1532
kocham szpinak :)
Odsłon: 363
Pyszna, zdrowa i dająca siłę i energię na cały dzień owsianka z dodatkiem ban...
Odsłon: 118
Przepis na ten oto torcik otrzymałam od kuzynki. Gdy jadłąm u niej bardzo mi...
Odsłon: 225
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 222
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 33
Pyszna, zdrowa i dająca siłę i energię na cały dzień owsianka z dodatkiem ban...
Odsłon: 118
Przepis na ten oto torcik otrzymałam od kuzynki. Gdy jadłąm u niej bardzo mi...
Odsłon: 225
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 222
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 33
Składniki
Ser rozgnieść w misce. Dodać sprasowany czosnek. Doprawić solą, pieprzem i gałką.
Szpinak poddusić na patelni, żeby odparować wodę. Jask ostygnie drobno pokroić. Dodać do sera. Dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Z mąki, jajka, wody, oleju i szczypty soli zagnieść ciasto na pierogi.
Wykrawać kwadraty. Na środek dawać około łyżeczki farszu szpinakowego i lepić trójkąty.
Gotować w osolonej wodzie tak jak zwykłe pierogi. Polewać rostopionym masełkiem, żeby się nie posklejały.
Podawać polane kwaśną śmietaną.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Dania główne
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Dania główne
Paluchy drobiowe zawijane w boczek
Dania główne
Krokiety z kapustą i pieczarkami.
Pieczone kotlety mielone faszerowane fasolką szparagową i pomidorem
Polecam, pyszne. Mięso dobrze smakuje z fasolką szparagową, suszonymi pomidor...
Odsłon: 47
Fasolka szparagowa z pieczarkami w śmietanie z nutą czosnku
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 99