Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt szybkie ale łatwe i dobre.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13330
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39591
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 13330
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1347
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39591
Składniki
Ser rozgnieść w misce. Dodać sprasowany czosnek. Doprawić solą, pieprzem i gałką.
Szpinak poddusić na patelni, żeby odparować wodę. Jask ostygnie drobno pokroić. Dodać do sera. Dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Z mąki, jajka, wody, oleju i szczypty soli zagnieść ciasto na pierogi.
Wykrawać kwadraty. Na środek dawać około łyżeczki farszu szpinakowego i lepić trójkąty.
Gotować w osolonej wodzie tak jak zwykłe pierogi. Polewać rostopionym masełkiem, żeby się nie posklejały.
Podawać polane kwaśną śmietaną.