Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt szybkie ale łatwe i dobre.
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 1946
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70170
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24968
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 143
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 95
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 1946
Domowy przepis na dobrą kiełbasę podsuszaną, prosty stary przepis.
Odsłon: 70170
Sernik królewski z brzoskwiniami to wyśmienite, klasyczne ciasto serowe na kr...
Odsłon: 24968
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 143
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 95
Składniki
Ser rozgnieść w misce. Dodać sprasowany czosnek. Doprawić solą, pieprzem i gałką.
Szpinak poddusić na patelni, żeby odparować wodę. Jask ostygnie drobno pokroić. Dodać do sera. Dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Z mąki, jajka, wody, oleju i szczypty soli zagnieść ciasto na pierogi.
Wykrawać kwadraty. Na środek dawać około łyżeczki farszu szpinakowego i lepić trójkąty.
Gotować w osolonej wodzie tak jak zwykłe pierogi. Polewać rostopionym masełkiem, żeby się nie posklejały.
Podawać polane kwaśną śmietaną.