Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezbyt szybkie ale łatwe i dobre.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13485
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 609
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2826
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13485
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 609
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2826
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Ser rozgnieść w misce. Dodać sprasowany czosnek. Doprawić solą, pieprzem i gałką.
Szpinak poddusić na patelni, żeby odparować wodę. Jask ostygnie drobno pokroić. Dodać do sera. Dobrze wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.
Z mąki, jajka, wody, oleju i szczypty soli zagnieść ciasto na pierogi.
Wykrawać kwadraty. Na środek dawać około łyżeczki farszu szpinakowego i lepić trójkąty.
Gotować w osolonej wodzie tak jak zwykłe pierogi. Polewać rostopionym masełkiem, żeby się nie posklejały.
Podawać polane kwaśną śmietaną.