Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierożki z fasolą adzuki"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31007
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5449
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31007
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3679
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5449
Składniki
Fasolę i grzyby namocz przez noc w dwóch osobnych miseczkach. Namoczoną fasolę opłucz, wrzuć na wrzącą wodę i gotuj, aż będzie miękka. Odcedź. Grzyby odcedź i posiekaj (nie wylewaj wody, w której się moczyły). Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć drobno pokrojone cebulę i czosnek. Gdy nabiorą złocistego koloru, dodaj startą marchewkę i imbir. Smaż przez pięć minut.
Następnie dodaj grzyby, ugotowaną fasolę oraz kilka łyżek wody, w której wcześniej moczyły się grzyby. Duś pod przykryciem ok. 10 minut. Przypraw do smaku sosem sojowym i pieprzem. Mąkę wymieszaj z solą i wodą. Wyrób elastyczne ciasto. Następnie cienko rozwałkuj i wytnij z niego kółka.
Na każdy z krążków nałóż łyżeczkę farszu, a następnie formuj pierożki. W garnku z wrzącą wodą zagotuj pierożki. Wyjmij je. Olejem posmaruj patelnię i ułóż na niej ostudzone pierożki. Smaż, aż lekko się przyrumienią.Źródło: Na żywo