Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pierożki z nadzieniem z borowików"
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12282
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 160
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4283
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Dziś mam dla Was orzeźwiającą propozycję dla miłośników słodkości – pyszny de...
Odsłon: 12282
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 160
Esencjonalny bulion wołowy podany z naleśnikami to fantastyczny pomysł na dan...
Odsłon: 4283
Składniki
Ugotuj ziemniaki. Odsącz, odstaw do wystygnięcia.
Umyj i oczyść grzyby, pokrój na małe kawałki. Cebulę posiekaj.
Rozgrzej masło i podsmaż cebulkę, aż stanie się rumiana. Dodaj grzyby sól, pieprz, kminek i podsmażaj około 10 minut. Na koniec dodaj posiekaną natkę.
Do ubitych ziemniaków dodaj mąkę, żółtka i szczyptę soli. Wyrób na gładkie ciasto. Gdy stanie się elastyczne, rozwałkuj je na placek grubości 5 mm. Wycinaj kwadraty, na środek każdego układaj grzybowy farsz. Starannie sklejaj boki, tworząc trójkątne pierożki. Gotuj we wrzątku 7-9 minut w lekko osolonej wodzie.
Podawaj ze skwarkami, zrumienioną cebulą, dymką. Pysznie smakować będą też z gęstą śmietaną.Źródło: Olivia
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Dania główne
Pierogi z mięsem surowym
Dania główne
Karkówka w warzywach
Dania główne
Kotlety z kaszy jęczmiennej
Kurczak z mozzarellą i koperkiem
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 79
Pierogi z mięsem surowym
Pierogi z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśne...
Odsłon: 160