Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe i szybkie do zrobienia
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8696
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10317
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4681
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Piersi pokroic w grubsze paski, obsmażyć na maśle doprawiając vegeta.
Dodac pokrojony szpinak, dusić około 3 miuty.Doprawic pieprzem, gałka muszkat. Przecisnąc czosnek przez praske. Podlac mlekiem.
Dołożyc serek maskarpone i mąke kukurydziana, dobrze wymieszac i zagotowac.
Jesli bedzie na wasz gust za geste to dolać mleka a jeśli za rzadkie to dosypac mąki. Ale mysle ze podane proporcje sa w sam raz :) Oczywiscie doprawiamy w/g uznania podanymi przyprawami. Podajemy z makaronem penne lub z ryżem.