Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo ciekawa odmiana :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10730
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3406
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2422
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10730
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3406
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2422
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 st. W misce wymieszać masło ze zgniecionym czosnkiem, imbirem, bułką tartą, posiekaną papryczką i tymiankiem. Rozciąć piersi z kurczaka, nie przecinając zbytnio, tak, aby postała kieszeń. Włożyć farsz i przy pomocy wykałaczki spiąć. Piersi wyłożyć w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, doprawić do smaku i piec przez około 20-25 minut, na złotobrązowy kolor.