Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe danie dla smakoszów kurczaka. Szybkie, proste i smaczne danie.
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4934
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 72
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 60
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 191
Polecam. Domownicy byli zgodni. To jest pyszne. Na zdrowie.
Odsłon: 4934
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 72
Schab faszerowany to już w pewnym sensie tradycyjne mięsko na świątecznym sto...
Odsłon: 60
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 191
Składniki
Kroimy pierś z kurczaka na kawałki, tak żeby było 12 kawałków kurczaka. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Odstawiamy na bok.
Następnie rozwijamy ciasta francuskie na blacie i każde kroimy na 6 kwadratów. Tak żeby z dwóch ciast powstało 12 kwadratów. Każdy z kwadratów nacinamy po bokach w paski o szerokości ok 2-3 cm.
Na tak przygotowane ciasto układamy kolejno ser żółty, szynkę wędzoną i kawałek kurczaka. "Zawijamy" ciasto przekładając paski ciasta jak warkocz. Ciasto z wierzchu smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Tak przygotowane ciasta układamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na około 30 minut (w zależności od grubości kawałków kurczaka). Znakomicie smakuje z sosem czosnkowym i pomidorem. Życzę Smacznego :)