Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z reguły piersi z kurczaka robimy w zwykłej panierce. Dziś proponuję wam urozmaicić to danie.
Piersi musimy oczyścić i przekroić wzdłuż. Jeśli piersi są bardzo grube to możemy je lekko rozbić.
Doprawiamy Solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Jogurt należy używać schłodzony. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.
Piersi z kurczaka dodajemy do naszego jogurtu. Dobrze mieszamy.
Zaleca się aby piersi w takiej marynacie przebywały ok 2 godzin. Jogurt lepiej "wchłonie" się w kurczaka.
Nasze zamarynowane w jogurcie piersi otaczamy w bułce i smażymy na wolnym ogniu na dobrze rozgrzanej patelni.
Ja robiłem pierś z pieczonymi ziemniaczkami z boczkiem oraz sałatką. A do tego wszystkiego osobno serwowałem salsę roso, która świetnie miesza się z moją dzisiejszą propozycją na obiad.
Przepis do Salsy Roso znajdziecie tutaj:
https://smaker.pl/przepis-salsa-roso,114562,gregoruk.html
Nie ma nic prostszego jak zapiekanka a w połączeniu z jogurtem to danie nisko...
Odsłon: 7604
Wyborna domowa wędlina. Jej przygotowanie jest niezwykle proste dzięki użyciu...
Odsłon: 108
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 241
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 195
Wyborna domowa wędlina. Jej przygotowanie jest niezwykle proste dzięki użyciu...
Odsłon: 108
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 241
Danie obiadowe na piątek czyli naleśniki ze szpinakiem, cukinią, serem i fetą...
Odsłon: 195
Składniki
Piersi musimy oczyścić i przekroić wzdłuż. Jeśli piersi są bardzo grube to możemy je lekko rozbić. Doprawiamy Solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Jogurt należy używać schłodzony. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Piersi z kurczaka dodajemy do naszego jogurtu. Dobrze mieszamy. Zaleca się aby piersi w takiej marynacie przebywały ok 2 godzin. Jogurt lepiej "wchłonie" się w kurczaka.
Nasze zamarynowane w jogurcie piersi otaczamy w bułce i smażymy na wolnym ogniu na dobrze rozgrzanej patelni.
Ja robiłem pierś z pieczonymi ziemniaczkami z boczkiem oraz sałatką. A do tego wszystkiego osobno serwowałem salsę roso, która świetnie miesza się z moją dzisiejszą propozycją na obiad. Przepis do Salsy Roso znajdziecie tutaj: https://smaker.pl/przepis-salsa-roso,114562,gregoruk.html
Przepisy Dania główne
Dania główne
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Dania główne
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Dania główne
Wyborne roladki wieprzowe
Dania główne
Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
Gołąbki z kaszą gryczaną i ryżem
Moje dzisiejsze gołąbki przygotowałam trochę inaczej bo do farszu dodałam kas...
Odsłon: 68
Sos kurkowy z kurczakiem i serkiem śmietankowym
Sos kurkowy który dzisiaj przygotowałam jest bardzo smaczny. Jego gęstość uzy...
Odsłon: 67