Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z reguły piersi z kurczaka robimy w zwykłej panierce. Dziś proponuję wam urozmaicić to danie.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1140
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 166
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 212
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1140
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 166
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 212
Składniki
Piersi musimy oczyścić i przekroić wzdłuż. Jeśli piersi są bardzo grube to możemy je lekko rozbić. Doprawiamy Solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Jogurt należy używać schłodzony. Doprawić solą i pieprzem. Dobrze wymieszać. Piersi z kurczaka dodajemy do naszego jogurtu. Dobrze mieszamy. Zaleca się aby piersi w takiej marynacie przebywały ok 2 godzin. Jogurt lepiej "wchłonie" się w kurczaka.
Nasze zamarynowane w jogurcie piersi otaczamy w bułce i smażymy na wolnym ogniu na dobrze rozgrzanej patelni.
Ja robiłem pierś z pieczonymi ziemniaczkami z boczkiem oraz sałatką. A do tego wszystkiego osobno serwowałem salsę roso, która świetnie miesza się z moją dzisiejszą propozycją na obiad. Przepis do Salsy Roso znajdziecie tutaj: https://smaker.pl/przepis-salsa-roso,114562,gregoruk.html