Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,niezbyt pracochłonne,syte i ... smaczne ;)
Piersi z kurczaka oczyścić,pokroić w plasterki,lub średnią kostkę. Posypać vegettą i odstawić.
W rondlu rozpuścić margarynę.
Pory pokroić w krążki,umyć pod bieżącą wodą i takie niezbyt osączone wsypać do rondla. Doprawić cukrem i dusiś pod przykryciem do miękkości. W połowie duszenia doprawić maggą. Jeśli będzie mało płynu dodać 4-5 łyżek gorącej wody.
Do miekkich porów dodać mięso,wymieszać z porami tak,by piersi były całkiem zakryte sosem z duszenia. Przykryć i dusić (czasem mieszając) na małym ogniu.
Kiedy mięso już się udusi,doprawić pieprzem i mocno zagotować bez przykrycia.
Zdjąć rondel z ognia i dodać masło. Wymieszać i ... gotowe. Można podawać z puree ziemniaczanym,ziemniakami z wody lub drobnym makaronem,w/g gustu ;)
SMACZNEGO!!!
Pieczone w rękawie podudzia z indyka razem z ziemniakami.
Odsłon: 4736
Curry to danie szybkie w przygotowaniu, a bardzo smaczne i pożywne. Można sam...
Odsłon: 1958
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 495
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 110
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1999
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 72
Jeśli chodzi o kiszonki, to od razu myślimy o ogórkach, jednak wiele innych w...
Odsłon: 227
Są to krokiety z farszem zrobionym z mrożonej mieszanki warzywnej do dań chiń...
Odsłon: 495
Małosolne z lekko podkręconym smakiem!
Odsłon: 110
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1999
ulubione, słodkie ogórki mojej córki, robie je od wielu lat i ciągle smakują
Odsłon: 72
Jeśli chodzi o kiszonki, to od razu myślimy o ogórkach, jednak wiele innych w...
Odsłon: 227
Składniki
Piersi z kurczaka oczyścić,pokroić w plasterki,lub średnią kostkę. Posypać vegettą i odstawić.
W rondlu rozpuścić margarynę.
Pory pokroić w krążki,umyć pod bieżącą wodą i takie niezbyt osączone wsypać do rondla. Doprawić cukrem i dusiś pod przykryciem do miękkości. W połowie duszenia doprawić maggą. Jeśli będzie mało płynu dodać 4-5 łyżek gorącej wody.
Do miekkich porów dodać mięso,wymieszać z porami tak,by piersi były całkiem zakryte sosem z duszenia. Przykryć i dusić (czasem mieszając) na małym ogniu.
Kiedy mięso już się udusi,doprawić pieprzem i mocno zagotować bez przykrycia.
Zdjąć rondel z ognia i dodać masło. Wymieszać i ... gotowe. Można podawać z puree ziemniaczanym,ziemniakami z wody lub drobnym makaronem,w/g gustu ;)
SMACZNEGO!!!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Dania główne
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Dania główne
Rosół drobiowo wołowy z kulkami ryżowymi
Dania główne
Makaron w drobiowym sosie
Matiasy z brokułami i ziemniakami
Sezon na matiasy dobiega końca, świetna okazja, aby jeszcze raz nacieszyć się...
Odsłon: 11
Kaczka nadziana mieszanką grzybów
Polecam bardzo smaczną kaczkę nadzianą pysznym farszem z różnych gatunków grz...
Odsłon: 66