Do góry

Dania główne Przepis na:

Pierś z Kurczaka z papryka i porem

Pierś z Kurczaka z papryka i porem

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 24

Dodano:

Odsłon: 8342

smaczne, szybkie, proste w przygotowaniu

Składniki

  • pierś z kurczaka, ok. 70 dag
  • Papryka czerwona, duża
  • por, 2 średniej wielkości
  • śmietanka 30%, 200ml
  • śmietanka 18%, 400ml
  • kostka rosołowa, pół
  • ryż, 3 woreczki
  • MAGII, kilka kropel
  • sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, do smaku
  • przecier pomidorowy, 1-2 łyżeczek
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pierś z Kurczaka z papryka i porem

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka myjemy, obrabiamy i kroimy w drobna kostke. Papryke umyć, i pokroić również w kostke, por w piórka. Pierś podsmażyc na oliwie, dodac papryke, smażyć ja przez chwile razem z kurczakiem. Dodac por- często mieszac. przyprawic solą,pieprzem, i paprykami

  2. Gdy papryka bedzie juz miekka, zmniejszyc ogien pod garnkiem i powoli dodawac smietany, nastepnie kostke rosolowa i przecier, caly czas mieszając Podawać z ryżem

  3. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń