Do góry

Dania główne Przepis na:

Piersi kaczki w sosie porzeczkowym

Piersi kaczki w sosie porzeczkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8458

Dodano:

Odsłon: 6

Przepis wart wypróbowania: "Piersi kaczki w sosie porzeczkowym"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Piersi kaczki w sosie porzeczkowym

Przygotowanie

  1. Kacze piersi opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i natrzyj solą. Smaż skórką do dołu ok. 10 minut. Następnie odwróć je na drugą stronę i smaż jeszcze 5 minut. Zdejmij mięso z ognia, odetnij skórkę. Zlej tłuszcz z patelni i zachowaj. Ponownie przesmaż drób po ok. 3 minuty z obu stron.

  2. Zalej porzeczki wodą (ok. pół szklanki) i gotuj 10 minut. Odłóż jedną łyżeczkę owoców, pozostałe przetrzyj. Dodaj koncentrat pomidorowy, odłożone porzeczki, 3 łyżki tłuszczu z kaczki oraz brandy. Dopraw całość cukrem, solą oraz pieprzem.

  3. Zagotuj piersi w przygotowanym sosie. Podawaj pokrojone na plasterki.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń