Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piersi kaczki w sosie porzeczkowym"
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 576
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 274
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 576
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 274
Składniki
Kacze piersi opłucz, osusz papierowym ręcznikiem i natrzyj solą. Smaż skórką do dołu ok. 10 minut. Następnie odwróć je na drugą stronę i smaż jeszcze 5 minut. Zdejmij mięso z ognia, odetnij skórkę. Zlej tłuszcz z patelni i zachowaj. Ponownie przesmaż drób po ok. 3 minuty z obu stron.
Zalej porzeczki wodą (ok. pół szklanki) i gotuj 10 minut. Odłóż jedną łyżeczkę owoców, pozostałe przetrzyj. Dodaj koncentrat pomidorowy, odłożone porzeczki, 3 łyżki tłuszczu z kaczki oraz brandy. Dopraw całość cukrem, solą oraz pieprzem.
Zagotuj piersi w przygotowanym sosie. Podawaj pokrojone na plasterki.Źródło: Kurier TV