Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8673
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7272
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4974
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8673
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7272
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4974
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327946
Składniki
Golonkę "wydepilować", oczyścić i umyć. Kupując golonkę poprosić o rozbicie na mniejsze części (lepiej się spiecze). Do naczynia wlewamy łyżkę oleju, połowę pokrojonej cebuli w półksiężyce i liść laurowy (żeby uzyskać lepszy efekt posypuję dno solą i papryką) i układamy golonki natarte solą, posypane papryką i nadziane czosnkiem. Przykrywamy resztą cebuli dodajemu liść laurowy i polewamy łyżką oleju. Naczynie zamykamy i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień całą zawartość pojemnika przekładamy na patelnię lub jeżeli macie małą patelnię do garnka. Gotować (ok.2 godz.) na małym ogniu minimalnie dodając wody (tylko jeżeli wyparuje). Jest smaczna, krucha i pikantna. Ważne jest, aby leżała w przyprawach co najmniej 12 godz.Polecam szczególnie dla panów (mojemu mężowi ta wersja najbardziej odpowiada). Przepis jest od mojej serdecznej koleżanki. SMACZNEGO!!!!