Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 208
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 389
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 261
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 658
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 69
Najprostsze na świecie babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i szybkie w przygo...
Odsłon: 208
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 389
lekka sałatka, idealna na święta
Odsłon: 261
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 658
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 69
Składniki
Golonkę "wydepilować", oczyścić i umyć. Kupując golonkę poprosić o rozbicie na mniejsze części (lepiej się spiecze). Do naczynia wlewamy łyżkę oleju, połowę pokrojonej cebuli w półksiężyce i liść laurowy (żeby uzyskać lepszy efekt posypuję dno solą i papryką) i układamy golonki natarte solą, posypane papryką i nadziane czosnkiem. Przykrywamy resztą cebuli dodajemu liść laurowy i polewamy łyżką oleju. Naczynie zamykamy i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień całą zawartość pojemnika przekładamy na patelnię lub jeżeli macie małą patelnię do garnka. Gotować (ok.2 godz.) na małym ogniu minimalnie dodając wody (tylko jeżeli wyparuje). Jest smaczna, krucha i pikantna. Ważne jest, aby leżała w przyprawach co najmniej 12 godz.Polecam szczególnie dla panów (mojemu mężowi ta wersja najbardziej odpowiada). Przepis jest od mojej serdecznej koleżanki. SMACZNEGO!!!!