Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1241
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11180
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4035
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1394
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 1241
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11180
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 4035
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1394
Składniki
Golonkę "wydepilować", oczyścić i umyć. Kupując golonkę poprosić o rozbicie na mniejsze części (lepiej się spiecze). Do naczynia wlewamy łyżkę oleju, połowę pokrojonej cebuli w półksiężyce i liść laurowy (żeby uzyskać lepszy efekt posypuję dno solą i papryką) i układamy golonki natarte solą, posypane papryką i nadziane czosnkiem. Przykrywamy resztą cebuli dodajemu liść laurowy i polewamy łyżką oleju. Naczynie zamykamy i wkładamy na noc do lodówki. Na drugi dzień całą zawartość pojemnika przekładamy na patelnię lub jeżeli macie małą patelnię do garnka. Gotować (ok.2 godz.) na małym ogniu minimalnie dodając wody (tylko jeżeli wyparuje). Jest smaczna, krucha i pikantna. Ważne jest, aby leżała w przyprawach co najmniej 12 godz.Polecam szczególnie dla panów (mojemu mężowi ta wersja najbardziej odpowiada). Przepis jest od mojej serdecznej koleżanki. SMACZNEGO!!!!