Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantna karkówka na spaghetti"
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 536
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 44
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15142
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1924
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 536
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 44
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15142
Pieczony, domowy pasztet z łopatki wieprzowej to wyśmienity dodatek do pieczy...
Odsłon: 1924
Składniki
Mięso umyj, dobrze osusz, z obu stron rozbij tłuczkiem. Natrzyj paprykami i solą. Jajko roztrzep, wymieszaj z keczupem. Kotlety zanurz w jajku, obtocz w bułce tartej. Włóż na mocno rozgrzany olej, usmaż na rumiano. Zdejmij z patelni, wstaw do piekarnika.
Przygotuj sos: pomidory umyj, ewentualnie obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Cebule i czosnek obierz, opłucz, posiekaj. Olej mocno rozgrzej, wrzuć cebulę i czosnek, smaż, aż staną się szkliste. Dodaj pomidory, ocet i zioła. Duś około 10 minut bez przykrycia, aż sok odparuje. Zmiksuj na gładki sos.
Ugotuj spaghetti. Wymieszaj z 1-2 łyżkami sosu. Porcje makaronu nałóż na talerze. Dołóż po kotlecie. Polej sosem, nałóż kawałek sera. Udekoruj rozmarynem.Źródło: Naj