Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pikantna karkówka na spaghetti"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Mięso umyj, dobrze osusz, z obu stron rozbij tłuczkiem. Natrzyj paprykami i solą. Jajko roztrzep, wymieszaj z keczupem. Kotlety zanurz w jajku, obtocz w bułce tartej. Włóż na mocno rozgrzany olej, usmaż na rumiano. Zdejmij z patelni, wstaw do piekarnika.
Przygotuj sos: pomidory umyj, ewentualnie obierz ze skórki, pokrój na kawałki. Cebule i czosnek obierz, opłucz, posiekaj. Olej mocno rozgrzej, wrzuć cebulę i czosnek, smaż, aż staną się szkliste. Dodaj pomidory, ocet i zioła. Duś około 10 minut bez przykrycia, aż sok odparuje. Zmiksuj na gładki sos.
Ugotuj spaghetti. Wymieszaj z 1-2 łyżkami sosu. Porcje makaronu nałóż na talerze. Dołóż po kotlecie. Polej sosem, nałóż kawałek sera. Udekoruj rozmarynem.Źródło: Naj