Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantny gulasz z pieczarkami"
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 261
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1243
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13376
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 261
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1243
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13376
Składniki
Cebulę kroimy w krążki. Pieczarki obieramy ze skóry – większe kroimy na pół, mniejsze pozostawiamy w całości. Papryczki chili drobno siekamy. Groszek rozmrażamy na sitku.
Mięso myjemy, osuszamy papierowymi ręcznikami, doprawiamy pieprzem i solą. Smażymy partiami na oleju. Przekładamy do naczynia do pieczenia. Podsmażamy cebulę z pieczarkami, dodajemy do mięsa razem z zielonym groszkiem, papryczkami chili, solą oraz pieprzem. Zalewamy rosołem, mieszamy. Pieczemy pod przykryciem ok. 2 godzin w 200oC. Pod koniec gulasz zaprawiamy śmietaną z mąką i pieczemy jeszcze 10 minut.
Czas przygotowania 150 minut. Cena porcji ok. 4,60 zł.
Wartość odżywcza porcji 410 kcal Białko 50 g/Tłuszcz 15 g/Węglowodany 18 gŹródło: Rewia