Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa zainspirowana zielonymi dodatkami, których to najwięcej. Wymarzone danie dla wegetarian ale i jeden z mięsożerców powiedział "choć bez mięsa ale nie jest mdłe" Zdrowa bogata w błonnik pokarmowy pizza pełnoziarnista.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1593
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1593
Składniki
Drożdże rozpuścić w letnim mleku.
Mąkę, otręby, kminek sól, oliwę z oliwek oraz mleko połączyć ze sobą i zagnieść z tego ciasto. Pozostawić aż wyrośnie. uformować z tego placek i poczekać aż wyrośnie (można też trochę podpiec przed nałożeniem dodatków)
Rozmrożony szpinak przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i czosnkiem. taką masę nałożyć na ciasto.
Kolejno na szpinak poukładać pokrojone w plasterki oliwki, listki bazylii, kapary, plastry sera camembert, starty ser pleśniowy typu lazur, całość przykryć tartą mozzarellą
W zależności jak dobrze spieczone lubimy piec w temp. 180 st C (Ja piekę ok 20 min)
Polecam podać z sosem czosnkowym Palce lizać!!!