Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwa zainspirowana zielonymi dodatkami, których to najwięcej. Wymarzone danie dla wegetarian ale i jeden z mięsożerców powiedział "choć bez mięsa ale nie jest mdłe" Zdrowa bogata w błonnik pokarmowy pizza pełnoziarnista.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15933
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6426
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14046
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15933
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6426
Składniki
Drożdże rozpuścić w letnim mleku.
Mąkę, otręby, kminek sól, oliwę z oliwek oraz mleko połączyć ze sobą i zagnieść z tego ciasto. Pozostawić aż wyrośnie. uformować z tego placek i poczekać aż wyrośnie (można też trochę podpiec przed nałożeniem dodatków)
Rozmrożony szpinak przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i czosnkiem. taką masę nałożyć na ciasto.
Kolejno na szpinak poukładać pokrojone w plasterki oliwki, listki bazylii, kapary, plastry sera camembert, starty ser pleśniowy typu lazur, całość przykryć tartą mozzarellą
W zależności jak dobrze spieczone lubimy piec w temp. 180 st C (Ja piekę ok 20 min)
Polecam podać z sosem czosnkowym Palce lizać!!!