Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza z kalafiora"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31006
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3677
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5419
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31006
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3677
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5419
Składniki
Szparagi oczyść i ugotuj al dente. Każdy przekrój na pół. Kalafior podziel na małe różyczki i usuń twarde części. Gotuj na parze przez 15 minut i rozdrobnij w blenderze. Następnie przecedź przez bardzo drobne sitko i odciśnij z wody.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, oregano i bazylią. Połącz z serem, otrębami i jajkiem. Na arkuszu papieru do pieczenia rozłóż masę z kalafiora. Uformuj koło o grubości 1 cm i połóż na blasze.
Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 220°C przez 5 minut. Trzy minuty przed końcem pieczenia rozłóż szparagi i plastry szynki. Podawaj z sosem śmietanowym.Źródło: Na żywo