Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pizza z kalafiora"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7788
Składniki
Szparagi oczyść i ugotuj al dente. Każdy przekrój na pół. Kalafior podziel na małe różyczki i usuń twarde części. Gotuj na parze przez 15 minut i rozdrobnij w blenderze. Następnie przecedź przez bardzo drobne sitko i odciśnij z wody.
Dopraw do smaku solą, pieprzem, oregano i bazylią. Połącz z serem, otrębami i jajkiem. Na arkuszu papieru do pieczenia rozłóż masę z kalafiora. Uformuj koło o grubości 1 cm i połóż na blasze.
Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 220°C przez 5 minut. Trzy minuty przed końcem pieczenia rozłóż szparagi i plastry szynki. Podawaj z sosem śmietanowym.Źródło: Na żywo