Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 531
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10767
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13476
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2735
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 531
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 10767
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13476
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2735
Składniki
Ciasto: Wymiesząć mąkę z jajkiem i drożdzami, dolewać stopniowo mleko tak aby powstała jednolita elastyczna masa. Na koniec dodac trochę oleju i wymieszać. Pozostawić na około pół godziny.
Farsz: Podsmażyć na oleju pokrojoną w piórka cebulę do zeszklenia, dodać pokrojony w kostkę pomidor oraz sól, pieprz i kucharek. Po dwóch minutach dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.Smażyć mieszając, aż kurczak bedzie gotowy. Odstawić do wystygnięcia.
Po 30 min rozwałkowć ciasto na 1 cm grubości. Na rozgrzaną patelnie wyłozyć ciasto i usmażyć tylko jedną stronę (do lekkiego zbrązowienia). Zdjąc z patelni i usmażoną stronę posmarować keczupem, wyłozyć farsz(bez oleju), dodać kukurydzę i starty ser. Wyłożyć na patelnię tą stroną której nie usmażyliśmy wcześniej i smażyć pod przykryciem około 1 minutę na małym ogniu do lekkiego zbrązowienia. Gotową pizze polać keczupem i można podawać. Smacznego :)