Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 79
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18653
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7139
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30768
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 79
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18653
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7139
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30768
Składniki
Ciasto: Wymiesząć mąkę z jajkiem i drożdzami, dolewać stopniowo mleko tak aby powstała jednolita elastyczna masa. Na koniec dodac trochę oleju i wymieszać. Pozostawić na około pół godziny.
Farsz: Podsmażyć na oleju pokrojoną w piórka cebulę do zeszklenia, dodać pokrojony w kostkę pomidor oraz sól, pieprz i kucharek. Po dwóch minutach dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.Smażyć mieszając, aż kurczak bedzie gotowy. Odstawić do wystygnięcia.
Po 30 min rozwałkowć ciasto na 1 cm grubości. Na rozgrzaną patelnie wyłozyć ciasto i usmażyć tylko jedną stronę (do lekkiego zbrązowienia). Zdjąc z patelni i usmażoną stronę posmarować keczupem, wyłozyć farsz(bez oleju), dodać kukurydzę i starty ser. Wyłożyć na patelnię tą stroną której nie usmażyliśmy wcześniej i smażyć pod przykryciem około 1 minutę na małym ogniu do lekkiego zbrązowienia. Gotową pizze polać keczupem i można podawać. Smacznego :)