Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Ciasto: Wymiesząć mąkę z jajkiem i drożdzami, dolewać stopniowo mleko tak aby powstała jednolita elastyczna masa. Na koniec dodac trochę oleju i wymieszać. Pozostawić na około pół godziny.
Farsz: Podsmażyć na oleju pokrojoną w piórka cebulę do zeszklenia, dodać pokrojony w kostkę pomidor oraz sól, pieprz i kucharek. Po dwóch minutach dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.Smażyć mieszając, aż kurczak bedzie gotowy. Odstawić do wystygnięcia.
Po 30 min rozwałkowć ciasto na 1 cm grubości. Na rozgrzaną patelnie wyłozyć ciasto i usmażyć tylko jedną stronę (do lekkiego zbrązowienia). Zdjąc z patelni i usmażoną stronę posmarować keczupem, wyłozyć farsz(bez oleju), dodać kukurydzę i starty ser. Wyłożyć na patelnię tą stroną której nie usmażyliśmy wcześniej i smażyć pod przykryciem około 1 minutę na małym ogniu do lekkiego zbrązowienia. Gotową pizze polać keczupem i można podawać. Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

jolwicz 09 lipca 2014Zgłoś do usunięcia
Eno, ale extra przepis. Muszę coś takiego sobie wyprubować, ale powiedz mi jeszcze jakiej mniej więcej średnicy musi być patelnia. Acha, noi oczywiście PLUS dla ciebie Odpowiedzi: 1 ▼9 Kto głosował? | Odpowiedz