Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1211
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1211
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        
                Składniki
Ciasto: Wymiesząć mąkę z jajkiem i drożdzami, dolewać stopniowo mleko tak aby powstała jednolita elastyczna masa. Na koniec dodac trochę oleju i wymieszać. Pozostawić na około pół godziny.
Farsz: Podsmażyć na oleju pokrojoną w piórka cebulę do zeszklenia, dodać pokrojony w kostkę pomidor oraz sól, pieprz i kucharek. Po dwóch minutach dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.Smażyć mieszając, aż kurczak bedzie gotowy. Odstawić do wystygnięcia.
Po 30 min rozwałkowć ciasto na 1 cm grubości. Na rozgrzaną patelnie wyłozyć ciasto i usmażyć tylko jedną stronę (do lekkiego zbrązowienia). Zdjąc z patelni i usmażoną stronę posmarować keczupem, wyłozyć farsz(bez oleju), dodać kukurydzę i starty ser. Wyłożyć na patelnię tą stroną której nie usmażyliśmy wcześniej i smażyć pod przykryciem około 1 minutę na małym ogniu do lekkiego zbrązowienia. Gotową pizze polać keczupem i można podawać. Smacznego :)