Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 30
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 488
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1023
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 243
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 30
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 488
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1023
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 243
Składniki
Ciasto: Wymiesząć mąkę z jajkiem i drożdzami, dolewać stopniowo mleko tak aby powstała jednolita elastyczna masa. Na koniec dodac trochę oleju i wymieszać. Pozostawić na około pół godziny.
Farsz: Podsmażyć na oleju pokrojoną w piórka cebulę do zeszklenia, dodać pokrojony w kostkę pomidor oraz sól, pieprz i kucharek. Po dwóch minutach dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka.Smażyć mieszając, aż kurczak bedzie gotowy. Odstawić do wystygnięcia.
Po 30 min rozwałkowć ciasto na 1 cm grubości. Na rozgrzaną patelnie wyłozyć ciasto i usmażyć tylko jedną stronę (do lekkiego zbrązowienia). Zdjąc z patelni i usmażoną stronę posmarować keczupem, wyłozyć farsz(bez oleju), dodać kukurydzę i starty ser. Wyłożyć na patelnię tą stroną której nie usmażyliśmy wcześniej i smażyć pod przykryciem około 1 minutę na małym ogniu do lekkiego zbrązowienia. Gotową pizze polać keczupem i można podawać. Smacznego :)