Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mięso kroie na kawałki, podsmażam na oleju wraz z pokrojoną cebulą, doprawiam solą, pieprzem, dolewam wody i duszę do miękkości pod przykryciem (można skorzystać z garnka szybkowarowego w celu skrócenia czasu przygotowania potrawy). Następnie do mięsa dodaje pozostałe warzywa pokrojone w kostkę (papryka, ogórki). Całość duszę do miękkości, dolewam fix do gulaszu rozprowadzony w wodzie, według przepisu na opakowaniu, doprawiam przyprawami według i gotuje jeszcze jokoło 5 minut. W trakcie duszenia gulaszu zcieram na tarce obrane ziemniaki, odciskam z nic zgromadzony płyn. Cebulę obrać i pokroić na bardzo drobną kostkę. Jajko ubić i dodać do startych ziemniaków. W tak przygotowanej masie rozprowadzić równomiernie mąkę oraz pokrojoną cebulę.Smażyć na patelni duże placki.Następnie na usmażone placki kłade przygotowany gulasz i składam je na pół i dodaje jeszcze jednąwarstwe sosu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Ania704 27 października 2009Zgłoś do usunięcia
mmmmmm pycha mój mąż uwilelbia palcki po węgiersku dzisiaj bede robic na obiad0 Kto głosował? | Odpowiedz

mufinka 23 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Placki po węgiersku to jedno z ulubionych dań w moim domu - uwielbiamy paprykę! Dziś też robię je na obiad. Podaję je podobnie, tylko na wierzch, na warstwie sosu, robię jeszcze "kleksa" z kwaśnej śmietany. I do gulaszu dodaję - w trakcie smażenia cebulki - czosnek. Daje to cudowny aromat! A do ciasta ziemniaczanego mielony kminek - poezja!!! :) Pozdrawiam wszystkich wielbicieli placków po węgiersku!0 Kto głosował? | Odpowiedz

natasza 05 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
uwielbiam ......0 Kto głosował? | Odpowiedz