Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek z buraczkami i mozzarellą"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 51
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 257
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1606
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 51
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 257
Polecam Wam dzisiaj brukselkę w innym wydaniu niż robiłam ostatnio. Wyszła py...
Odsłon: 1606
Składniki
Ugotowane, wystudzone buraki pokroić w cienkie plasterki. Twarożek utrzeć z pesto na gładką masę. Przyprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.
Gotowe ciasto drożdżowe rozwinąć i wraz z papierem przełożyć na blachę tak, aby przykryło cały spód i brzegi formy do wysokości ok. 2 cm.
Ciasto posmarować serkiem z pesto. Rozłożyć plasterki buraków. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w plasterki. Położyć je na wierzchu placka.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225°C. Piec 10-15 minut. Czosnek niedźwiedzi (lub bazylię) opłukać, osuszyć, listki grubo posiekać. Posypać nimi upieczony placek.Źródło: Życie na gorąco