Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek z buraczkami i mozzarellą"
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 354
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 198
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 354
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 198
Składniki
Ugotowane, wystudzone buraki pokroić w cienkie plasterki. Twarożek utrzeć z pesto na gładką masę. Przyprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.
Gotowe ciasto drożdżowe rozwinąć i wraz z papierem przełożyć na blachę tak, aby przykryło cały spód i brzegi formy do wysokości ok. 2 cm.
Ciasto posmarować serkiem z pesto. Rozłożyć plasterki buraków. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w plasterki. Położyć je na wierzchu placka.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225°C. Piec 10-15 minut. Czosnek niedźwiedzi (lub bazylię) opłukać, osuszyć, listki grubo posiekać. Posypać nimi upieczony placek.Źródło: Życie na gorąco