Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Placek z buraczkami i mozzarellą"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13352
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5826
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7492
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13352
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5826
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7492
Składniki
Ugotowane, wystudzone buraki pokroić w cienkie plasterki. Twarożek utrzeć z pesto na gładką masę. Przyprawić ją do smaku solą oraz pieprzem.
Gotowe ciasto drożdżowe rozwinąć i wraz z papierem przełożyć na blachę tak, aby przykryło cały spód i brzegi formy do wysokości ok. 2 cm.
Ciasto posmarować serkiem z pesto. Rozłożyć plasterki buraków. Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w plasterki. Położyć je na wierzchu placka.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 225°C. Piec 10-15 minut. Czosnek niedźwiedzi (lub bazylię) opłukać, osuszyć, listki grubo posiekać. Posypać nimi upieczony placek.Źródło: Życie na gorąco