Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i delikatne placuszki, które są prostym daniem wegetariańskim.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24955
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24955
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Składniki
Na początku myjemy dokładnie wszystkie warzywa. Obcinamy końce cukinii, przecinamy cukinię na 4 części i wycinamy mięsisty środek, żeby nasze ciasto nie było zbyt mokre. Następnie ścieramy na drobnych oczkach na tarce do miski. Obieramy marchewkę i również ją ścieramy na małych oczkach tarki.
Brokuł dzielimy na drobne różyczki i ścieramy na małych oczkach na tarce. Awokado przekrawamy na pół, wyciągamy pestkę, a następnie za pomocą łyżki wyciągamy miąższ. Kroimy go na drobne kawałki, zgniatamy i dodajemy do reszty warzyw. Obraną cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do miski wraz z posiekanym szczypiorkiem. Gdy już wszystkie warzywa będą w naszej misce, rozbijamy do niej jaja i dodajemy mąkę, przyprawiamy solą i pieprzem i mieszamy.
Formujemy nasze ciasto w kulkę tak by łatwiej nam było obtoczyć ją w mące, po czym przygniatamy ją na kształt placuszka i wkładamy na patelnię. Placuszki smażymy na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek. Placuszki smażymy na obu stronach, tak by z każdej były złocistego koloru. Podajemy je z jogurtem naturalnym, bądź jogurtem greckim.