Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Poduszeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28092
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28092
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Filet z kurczaka opłucz, osusz, włóż do gotującego się bulionu. Poczekaj, aż całość ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. W tym czasie rozmroź ciasto.
Pory oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Kurczaka wyjmij, potnij na kawałeczki. Rozgrzej masło. Podduś na nim pory. Dodaj kurczaka. Zdejmij z ognia. Wymieszaj ze śmietaną oraz musztardą. Przypraw solą oraz pieprzem.
Ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij 12 kółek. Na każdym połóż porcję nadzienia. Brzegi posmaruj roztrzepanymi żółtkami. Przykryj resztą krążków. Zlep brzegi. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wierzchy posmaruj pozostałymi żółtkami. Piecz ok. 40 mint w temp. 200 st.Źródło: Tina