Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Poduszeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1488
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1221
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1337
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1025
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1488
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1221
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1337
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1025
Składniki
Filet z kurczaka opłucz, osusz, włóż do gotującego się bulionu. Poczekaj, aż całość ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. W tym czasie rozmroź ciasto.
Pory oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Kurczaka wyjmij, potnij na kawałeczki. Rozgrzej masło. Podduś na nim pory. Dodaj kurczaka. Zdejmij z ognia. Wymieszaj ze śmietaną oraz musztardą. Przypraw solą oraz pieprzem.
Ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij 12 kółek. Na każdym połóż porcję nadzienia. Brzegi posmaruj roztrzepanymi żółtkami. Przykryj resztą krążków. Zlep brzegi. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wierzchy posmaruj pozostałymi żółtkami. Piecz ok. 40 mint w temp. 200 st.Źródło: Tina