Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Poduszeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem"
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 64
Szybka i smaczna sałatka dla mnie najlepsza na święta.
Odsłon: 111
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 77
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 46
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 64
Szybka i smaczna sałatka dla mnie najlepsza na święta.
Odsłon: 111
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 77
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 46
Składniki
Filet z kurczaka opłucz, osusz, włóż do gotującego się bulionu. Poczekaj, aż całość ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. W tym czasie rozmroź ciasto.
Pory oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Kurczaka wyjmij, potnij na kawałeczki. Rozgrzej masło. Podduś na nim pory. Dodaj kurczaka. Zdejmij z ognia. Wymieszaj ze śmietaną oraz musztardą. Przypraw solą oraz pieprzem.
Ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij 12 kółek. Na każdym połóż porcję nadzienia. Brzegi posmaruj roztrzepanymi żółtkami. Przykryj resztą krążków. Zlep brzegi. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wierzchy posmaruj pozostałymi żółtkami. Piecz ok. 40 mint w temp. 200 st.Źródło: Tina