Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Poduszeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 475
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 475
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1816
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 375
Składniki
Filet z kurczaka opłucz, osusz, włóż do gotującego się bulionu. Poczekaj, aż całość ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. W tym czasie rozmroź ciasto.
Pory oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Kurczaka wyjmij, potnij na kawałeczki. Rozgrzej masło. Podduś na nim pory. Dodaj kurczaka. Zdejmij z ognia. Wymieszaj ze śmietaną oraz musztardą. Przypraw solą oraz pieprzem.
Ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij 12 kółek. Na każdym połóż porcję nadzienia. Brzegi posmaruj roztrzepanymi żółtkami. Przykryj resztą krążków. Zlep brzegi. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wierzchy posmaruj pozostałymi żółtkami. Piecz ok. 40 mint w temp. 200 st.Źródło: Tina