Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Poduszeczki z ciasta francuskiego z kurczakiem"
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7802
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2949
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1214
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1186
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7802
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2949
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1214
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1186
Składniki
Filet z kurczaka opłucz, osusz, włóż do gotującego się bulionu. Poczekaj, aż całość ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj jeszcze 20 minut. W tym czasie rozmroź ciasto.
Pory oczyść, opłucz, pokrój w plasterki. Kurczaka wyjmij, potnij na kawałeczki. Rozgrzej masło. Podduś na nim pory. Dodaj kurczaka. Zdejmij z ognia. Wymieszaj ze śmietaną oraz musztardą. Przypraw solą oraz pieprzem.
Ciasto cienko rozwałkuj. Z placka wytnij 12 kółek. Na każdym połóż porcję nadzienia. Brzegi posmaruj roztrzepanymi żółtkami. Przykryj resztą krążków. Zlep brzegi. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wierzchy posmaruj pozostałymi żółtkami. Piecz ok. 40 mint w temp. 200 st.Źródło: Tina