Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj piątek więc na obiad polędwiczki z dorsza.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31252
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Polędwiczkę z dorsza (ok. 250 g) opłukujemy zimną wodą i dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym. Solimy z obu stron, oprószamy pieprzem i przyprawą do ryb. Układamy na folii aluminiowej i skrapiamy sokiem z cytryny. Przed pieczeniem najlepiej rybę schłodzić w lodówce aby lepiej przeszła przyprawami. Na każdym kawałku układamy plaster masła klarowanego a na masło plasterek cytryny. Wokół układamy kilka plasterków czosnku jak ktoś lubi. Polędwiczki szczelnie zamykamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Podajemy z miksem sałat lub kaszą jaglaną i warzywami.