Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj piątek więc na obiad polędwiczki z dorsza.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414744
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2391
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414744
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2391
Składniki
Polędwiczkę z dorsza (ok. 250 g) opłukujemy zimną wodą i dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym. Solimy z obu stron, oprószamy pieprzem i przyprawą do ryb. Układamy na folii aluminiowej i skrapiamy sokiem z cytryny. Przed pieczeniem najlepiej rybę schłodzić w lodówce aby lepiej przeszła przyprawami. Na każdym kawałku układamy plaster masła klarowanego a na masło plasterek cytryny. Wokół układamy kilka plasterków czosnku jak ktoś lubi. Polędwiczki szczelnie zamykamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Podajemy z miksem sałat lub kaszą jaglaną i warzywami.