Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne, delikatne i bardzo smaczne
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3199
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 178
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 87
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 76
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3199
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 178
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 65
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 87
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 76
Składniki
Polędwiczki myjemy, odkładamy. Olej oraz ocet mieszamy razem z przyprawami i dokładnie obtaczamy w takiej marynacie polędwiczki. Odstawiamy je na 30 min do 1h. Polędwiczki następnie obsmażamy z każdej strony i odkładamy. W naczyniu do zapiekania na dnie układamy pokrojoną w krążki cebulę i na tej cebuli polędwiczki. Podlewamy to piwem,na wysokość 1/3 polędwiczek a na polędwiczkach dodatkowo rozsmarowujemy musztardę i posypujemy posiekanym ząbkiem czosnku i 1 łyżką posiekanej cebuli. Zapiekamy pod przykryciem przez około 2 godziny w temperaturze 180-200 stopni. Podajemy z frytkami oraz sałatką/surówką.
Po więcej przepisów zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl