Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne, delikatne i bardzo smaczne
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22631
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 112
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 317
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22631
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 112
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 317
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
Polędwiczki myjemy, odkładamy. Olej oraz ocet mieszamy razem z przyprawami i dokładnie obtaczamy w takiej marynacie polędwiczki. Odstawiamy je na 30 min do 1h. Polędwiczki następnie obsmażamy z każdej strony i odkładamy. W naczyniu do zapiekania na dnie układamy pokrojoną w krążki cebulę i na tej cebuli polędwiczki. Podlewamy to piwem,na wysokość 1/3 polędwiczek a na polędwiczkach dodatkowo rozsmarowujemy musztardę i posypujemy posiekanym ząbkiem czosnku i 1 łyżką posiekanej cebuli. Zapiekamy pod przykryciem przez około 2 godziny w temperaturze 180-200 stopni. Podajemy z frytkami oraz sałatką/surówką.
Po więcej przepisów zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl