Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa z klopsami"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 169
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104520
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9047
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 169
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104520
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 340
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9047
Składniki
ok. 55 minut
Mielone mięso doprawić solą, pieprzem i papryką, formować malutkie klopsiki, podsmażyć na oliwie. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną w krążki cukinię i oczyszczoną z nasion, pokrojoną w paski paprykę.
Bulion zagotować w dużym garnku, dodać podduszone z cebulą i czosnkiem warzywa, groszek oraz kukurydzę, gotować ok. 15 min, następnie pomidory z puszki wraz z zalewą i koncentrat, gotować 5 min, doprawić solą, pieprzem i papryką.
Do zupy dodać usmażone wcześniej klopsiki, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut. Zupa powinna być ostra i gęsta. Jeśli jest zbyt gęsta, można dolać wody lub bulionu. Podawać obficie posypaną posiekaną natką pietruszki.Źródło: Twoje Imperium