Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pomidorowa z klopsami"
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4036
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 957
Polecam.
Odsłon: 361
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4036
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 957
Polecam.
Odsłon: 361
Składniki
ok. 55 minut
Mielone mięso doprawić solą, pieprzem i papryką, formować malutkie klopsiki, podsmażyć na oliwie. Cebulę i czosnek obrać, posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać pokrojoną w krążki cukinię i oczyszczoną z nasion, pokrojoną w paski paprykę.
Bulion zagotować w dużym garnku, dodać podduszone z cebulą i czosnkiem warzywa, groszek oraz kukurydzę, gotować ok. 15 min, następnie pomidory z puszki wraz z zalewą i koncentrat, gotować 5 min, doprawić solą, pieprzem i papryką.
Do zupy dodać usmażone wcześniej klopsiki, gotować na małym ogniu pod przykryciem ok. 10 minut. Zupa powinna być ostra i gęsta. Jeśli jest zbyt gęsta, można dolać wody lub bulionu. Podawać obficie posypaną posiekaną natką pietruszki.Źródło: Twoje Imperium