Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 30
Dodano: 05.07.2010
Odsłon: 1924
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Myjemy udka, osuszamy papierowym ręcznikiem, nacinamy lekko skórę.
Przygotowujemy marynatę: podane składniki ( ocet, sól czosnkową, przyprawę do kurczaka, sos worcester, miód mieszamy, odstawiamy na 10-15 min by składniki się "przegryzły", a następnie smarujemy mięsko. Idealnie byłoby gdyby tak przygotowane udka, odstawić do lodówki na godz ale można je także piec od razu.
Wkładamy do torebki do pieczenia ew. rękawa. Jeśli zostaje nam coś marynaty to ja osobiście wlewam to do mięska, powstaje fantastyczny sosik:-). Pieczemy w piekarniku na najniższym poziomie ok godz w temp 180 st.
Podajemy z ryżem, ziemniakami, frytkami, co kto lubi i preferuje:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

ANIKA26 05 lipca 2010Zgłoś do usunięcia
Ponieważ dopiero się uczę jak się tutaj dodaje przepisy więc już zauważyłam, że "zeżarło" mi składniki na marynatę:). Są podane w punkcie 2 ja generalnie dawałam je "na oko" zależy jak to lubi intensywnie przyprawione...Pozdrawiam wszystkich Smakerowiczów:)
0 Kto głosował? | Odpowiedz