Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie w przygotowaniu, niezbyt kaloryczne bo pieczone w torebce do pieczenia więc bez tłuszczu.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 101
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 14
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 60
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 101
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 14
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 60
Składniki
Myjemy udka, osuszamy papierowym ręcznikiem, nacinamy lekko skórę.
Przygotowujemy marynatę: podane składniki ( ocet, sól czosnkową, przyprawę do kurczaka, sos worcester, miód mieszamy, odstawiamy na 10-15 min by składniki się "przegryzły", a następnie smarujemy mięsko. Idealnie byłoby gdyby tak przygotowane udka, odstawić do lodówki na godz ale można je także piec od razu.
Wkładamy do torebki do pieczenia ew. rękawa. Jeśli zostaje nam coś marynaty to ja osobiście wlewam to do mięska, powstaje fantastyczny sosik:-). Pieczemy w piekarniku na najniższym poziomie ok godz w temp 180 st.
Podajemy z ryżem, ziemniakami, frytkami, co kto lubi i preferuje:)