Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie w przygotowaniu, niezbyt kaloryczne bo pieczone w torebce do pieczenia więc bez tłuszczu.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3896
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 749
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3896
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 749
Składniki
Myjemy udka, osuszamy papierowym ręcznikiem, nacinamy lekko skórę.
Przygotowujemy marynatę: podane składniki ( ocet, sól czosnkową, przyprawę do kurczaka, sos worcester, miód mieszamy, odstawiamy na 10-15 min by składniki się "przegryzły", a następnie smarujemy mięsko. Idealnie byłoby gdyby tak przygotowane udka, odstawić do lodówki na godz ale można je także piec od razu.
Wkładamy do torebki do pieczenia ew. rękawa. Jeśli zostaje nam coś marynaty to ja osobiście wlewam to do mięska, powstaje fantastyczny sosik:-). Pieczemy w piekarniku na najniższym poziomie ok godz w temp 180 st.
Podajemy z ryżem, ziemniakami, frytkami, co kto lubi i preferuje:)