Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie w przygotowaniu, niezbyt kaloryczne bo pieczone w torebce do pieczenia więc bez tłuszczu.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 853
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5454
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17720
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 853
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5454
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8658
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17720
Składniki
Myjemy udka, osuszamy papierowym ręcznikiem, nacinamy lekko skórę.
Przygotowujemy marynatę: podane składniki ( ocet, sól czosnkową, przyprawę do kurczaka, sos worcester, miód mieszamy, odstawiamy na 10-15 min by składniki się "przegryzły", a następnie smarujemy mięsko. Idealnie byłoby gdyby tak przygotowane udka, odstawić do lodówki na godz ale można je także piec od razu.
Wkładamy do torebki do pieczenia ew. rękawa. Jeśli zostaje nam coś marynaty to ja osobiście wlewam to do mięska, powstaje fantastyczny sosik:-). Pieczemy w piekarniku na najniższym poziomie ok godz w temp 180 st.
Podajemy z ryżem, ziemniakami, frytkami, co kto lubi i preferuje:)