Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Powidła śliwkowe z nutą czekolady"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14051
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15950
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6427
Składniki
Śliwki umyj i wydryluj. Smaż w garnku z grubym dnem (nie mieszaj!) do chwili, aż całkowicie się rozpadną. Odstaw do wystudzenia. Na drugi dzień ponownie ustaw na ogniu. Gotuj, mieszając, około pół godziny. Odstaw.
Następnego dnia do rozgotowanej masy dodaj cukier i cukier waniliowy. Smaż powidła, aż będą odpowiednio gęste. Dosyp kakao oraz dodaj pokrojoną na kawałki gorzką czekoladę, wymieszaj. Gorące powidła wkładaj do słoików, dokładanie zakręć i odstaw dnem do góry.
słoiki, czas ok. 120 min; słoik – 710 kcal, cena 3,90 zł.Źródło: Świat kobiety