Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Powidła śliwkowe z nutą czekolady"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1000
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2902
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1000
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2902
Składniki
Śliwki umyj i wydryluj. Smaż w garnku z grubym dnem (nie mieszaj!) do chwili, aż całkowicie się rozpadną. Odstaw do wystudzenia. Na drugi dzień ponownie ustaw na ogniu. Gotuj, mieszając, około pół godziny. Odstaw.
Następnego dnia do rozgotowanej masy dodaj cukier i cukier waniliowy. Smaż powidła, aż będą odpowiednio gęste. Dosyp kakao oraz dodaj pokrojoną na kawałki gorzką czekoladę, wymieszaj. Gorące powidła wkładaj do słoików, dokładanie zakręć i odstaw dnem do góry.
słoiki, czas ok. 120 min; słoik – 710 kcal, cena 3,90 zł.Źródło: Świat kobiety