Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Powidła śliwkowe z nutą czekolady"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1636
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1636
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Składniki
Śliwki umyj i wydryluj. Smaż w garnku z grubym dnem (nie mieszaj!) do chwili, aż całkowicie się rozpadną. Odstaw do wystudzenia. Na drugi dzień ponownie ustaw na ogniu. Gotuj, mieszając, około pół godziny. Odstaw.
Następnego dnia do rozgotowanej masy dodaj cukier i cukier waniliowy. Smaż powidła, aż będą odpowiednio gęste. Dosyp kakao oraz dodaj pokrojoną na kawałki gorzką czekoladę, wymieszaj. Gorące powidła wkładaj do słoików, dokładanie zakręć i odstaw dnem do góry.
słoiki, czas ok. 120 min; słoik – 710 kcal, cena 3,90 zł.Źródło: Świat kobiety