Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Powidła śliwkowe z nutą czekolady"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37933
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37933
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 388
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 367
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9231
Składniki
Śliwki umyj i wydryluj. Smaż w garnku z grubym dnem (nie mieszaj!) do chwili, aż całkowicie się rozpadną. Odstaw do wystudzenia. Na drugi dzień ponownie ustaw na ogniu. Gotuj, mieszając, około pół godziny. Odstaw.
Następnego dnia do rozgotowanej masy dodaj cukier i cukier waniliowy. Smaż powidła, aż będą odpowiednio gęste. Dosyp kakao oraz dodaj pokrojoną na kawałki gorzką czekoladę, wymieszaj. Gorące powidła wkładaj do słoików, dokładanie zakręć i odstaw dnem do góry.
słoiki, czas ok. 120 min; słoik – 710 kcal, cena 3,90 zł.Źródło: Świat kobiety