Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prosty przepis na gołąbki"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3334
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3727
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 288
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 487
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3334
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 599
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3727
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 288
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 487
Składniki
Przygotuj kaszę. Z kapusty wytnij głąb, zdejmij liście. Wytnij grube nerwy i sparz we wrzątku. Osącz i ostudź.
Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Drobno pokrój pieczarki. Posiekaj czosnek oraz cebulę i podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki i smaż, aż odparuje nadmiar wody. Ostudź.
Przełóż grzyby do miski, dodaj odciśniętą kajzerkę, namoczoną kaszę, wbij jajka, wsyp posiekaną natkę. Wymieszaj i przypraw nadzienie.
Farsz nakładaj na liście kapusty. Zwiń. Układaj gołąbki w naczyniu żaroodpornym. Wierzch nakryj resztą liści kapusty. Podlej niewielką ilością ciepłej wody. Wstaw do gorącego piekarnika. Wypiekaj danie ok. 60 min w temp. 100°C. Podaj z dowolnym sosem, np. pieczarkowym, pomidorowym.
Porcje 10 Przygot. 100 min Cena 1,80 zł Kalorie 143 kcal
<strong>Przepis przysłała Magdalena Dopart z Maćkówki</strong>Źródło: Bella Relaks