Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prosty przepis na gołąbki"
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54302
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 579
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5715
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54302
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 579
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5715
 
         
        Składniki
Przygotuj kaszę. Z kapusty wytnij głąb, zdejmij liście. Wytnij grube nerwy i sparz we wrzątku. Osącz i ostudź.
Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Drobno pokrój pieczarki. Posiekaj czosnek oraz cebulę i podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki i smaż, aż odparuje nadmiar wody. Ostudź.
Przełóż grzyby do miski, dodaj odciśniętą kajzerkę, namoczoną kaszę, wbij jajka, wsyp posiekaną natkę. Wymieszaj i przypraw nadzienie.
Farsz nakładaj na liście kapusty. Zwiń. Układaj gołąbki w naczyniu żaroodpornym. Wierzch nakryj resztą liści kapusty. Podlej niewielką ilością ciepłej wody. Wstaw do gorącego piekarnika. Wypiekaj danie ok. 60 min w temp. 100°C. Podaj z dowolnym sosem, np. pieczarkowym, pomidorowym.
Porcje 10 Przygot. 100 min Cena 1,80 zł Kalorie 143 kcal
<strong>Przepis przysłała Magdalena Dopart z Maćkówki</strong>Źródło: Bella Relaks