Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prosty przepis na gołąbki"
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2517
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1899
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1652
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1587
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2517
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1899
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1652
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1587
Składniki
Przygotuj kaszę. Z kapusty wytnij głąb, zdejmij liście. Wytnij grube nerwy i sparz we wrzątku. Osącz i ostudź.
Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Drobno pokrój pieczarki. Posiekaj czosnek oraz cebulę i podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki i smaż, aż odparuje nadmiar wody. Ostudź.
Przełóż grzyby do miski, dodaj odciśniętą kajzerkę, namoczoną kaszę, wbij jajka, wsyp posiekaną natkę. Wymieszaj i przypraw nadzienie.
Farsz nakładaj na liście kapusty. Zwiń. Układaj gołąbki w naczyniu żaroodpornym. Wierzch nakryj resztą liści kapusty. Podlej niewielką ilością ciepłej wody. Wstaw do gorącego piekarnika. Wypiekaj danie ok. 60 min w temp. 100°C. Podaj z dowolnym sosem, np. pieczarkowym, pomidorowym.
Porcje 10 Przygot. 100 min Cena 1,80 zł Kalorie 143 kcal
<strong>Przepis przysłała Magdalena Dopart z Maćkówki</strong>Źródło: Bella Relaks