Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Prosty przepis na gołąbki"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 693
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15125
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1836
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 693
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15125
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1836
Składniki
Przygotuj kaszę. Z kapusty wytnij głąb, zdejmij liście. Wytnij grube nerwy i sparz we wrzątku. Osącz i ostudź.
Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Drobno pokrój pieczarki. Posiekaj czosnek oraz cebulę i podsmaż na oleju. Dodaj pieczarki i smaż, aż odparuje nadmiar wody. Ostudź.
Przełóż grzyby do miski, dodaj odciśniętą kajzerkę, namoczoną kaszę, wbij jajka, wsyp posiekaną natkę. Wymieszaj i przypraw nadzienie.
Farsz nakładaj na liście kapusty. Zwiń. Układaj gołąbki w naczyniu żaroodpornym. Wierzch nakryj resztą liści kapusty. Podlej niewielką ilością ciepłej wody. Wstaw do gorącego piekarnika. Wypiekaj danie ok. 60 min w temp. 100°C. Podaj z dowolnym sosem, np. pieczarkowym, pomidorowym.
Porcje 10 Przygot. 100 min Cena 1,80 zł Kalorie 143 kcal
<strong>Przepis przysłała Magdalena Dopart z Maćkówki</strong>Źródło: Bella Relaks