Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przekąska z kozim serkiem i pieczoną papryką"
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 76
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 22
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 382
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 509
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1172
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 76
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 22
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 382
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 509
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 1172
Składniki
Papryki umyj i włóż do brytfanki. Nastaw piekarnik na temperaturę 180°C i piecz około godziny. Po wyjęciu z pieca przykryj je i odstaw do wystygnięcia. Następnie obierz papryki ze skórki, wyjmij gniazda i pokrój w paski.
Chleb posmaruj serkiem kozim, ułóż na każdej kromce po plasterku papryki. Skrop oliwą z oliwek i wyciśnij przez praskę świeży czosnek. Oprósz solą i pieprzem, a na koniec ozdób kaparami.Źródło: Dobry Tydzień