Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37356
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37356
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Ryby kupujemy w całości, sprawiamy, odcinamy płetwy i głowy,ogony zostawiamy. Dokładnie opłukujemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni.
Rybę solimy i posypujemy pieprzem oraz dodajemy troszkę czosnku z młynka lub granulowanego (ja wolę w młynku). Przyprawiamy na zewnątrz, jak i w środku. Nadziewamy łyżeczką rybę masłem i posiekanym koprem (może to być również pietruszka).
Owijamy każdą rybę osobno w folię aluminiową i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 20 minut, po czym odwijamy ryby, tylko górną część folii posypujemy bułką tarta i polewamy roztopionym masłem z folii. Pieczemy jeszcze 10 minut.
Rybę podajemy z ziemniakami, z talarkami, frytkami lub z chlebem. Wyśmienicie smakuje z surówką. Na zdjęciu surówka z kalarepy: 1 duża kalarepa, 2 marchewki średniej wielkości, łyżka oliwy, łyżeczka octu jabłkowego, do smaku sól, pieprz, szczypta cukru (opcionalnie może to byc majonez).
Smacznego!!!