Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpeciki ze szpinakiem"
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1035
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4436
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2927
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38755
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1035
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4436
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 457
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2927
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38755
Składniki
Ser zetrzeć na tarce. Wymieszać z mięsem, 2 łyżkami kaszy manny i 2 łyżkami śmietany. Doprawić.
Na 1 łyżce masła podsmażyć posiekany czosnek i rozmrożony szpinak, doprawić, wystudzić, wymieszać z mięsem. Formować kulki, każdą obtoczyć w reszcie kaszy, zrumienić na oleju.
Kurki oczyścić, przesmażyć na reszcie masła. Dodać bulion i śmietanę, doprawić, dodać klopsy, dusić 10 min, posypać natką.
Śmietanę zahartuj przed dodaniem do sosu, inaczej się zwarzy. Sos można podostrzyć roztartym ząbkiem czosnku.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium