Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpeciki ze szpinakiem"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1371
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 510
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1371
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 96
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Ser zetrzeć na tarce. Wymieszać z mięsem, 2 łyżkami kaszy manny i 2 łyżkami śmietany. Doprawić.
Na 1 łyżce masła podsmażyć posiekany czosnek i rozmrożony szpinak, doprawić, wystudzić, wymieszać z mięsem. Formować kulki, każdą obtoczyć w reszcie kaszy, zrumienić na oleju.
Kurki oczyścić, przesmażyć na reszcie masła. Dodać bulion i śmietanę, doprawić, dodać klopsy, dusić 10 min, posypać natką.
Śmietanę zahartuj przed dodaniem do sosu, inaczej się zwarzy. Sos można podostrzyć roztartym ząbkiem czosnku.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium