Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety z indykiem"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8645
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8645
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 74
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 697
Składniki
Mięso wyrób ręką. Ryż ugotuj na sypko i wystudź. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na patelni. Mięso wrzuć do miski. Dodaj ryż, cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek i tartą bułkę. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kulki. Masa nie będzie lepić się do rąk, jeśli będziesz je moczyć w wodzie. Ugotuj pulpety.
Do osolonej wody po pulpetach dodaj przecier. Zagotuj i zagęść mąką. Dopraw solą, pieprzem i oregano.Źródło: Takie jest życie