Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety z indykiem"
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 724
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36235
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 401
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 724
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36235
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 401
Składniki
Mięso wyrób ręką. Ryż ugotuj na sypko i wystudź. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na patelni. Mięso wrzuć do miski. Dodaj ryż, cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek i tartą bułkę. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kulki. Masa nie będzie lepić się do rąk, jeśli będziesz je moczyć w wodzie. Ugotuj pulpety.
Do osolonej wody po pulpetach dodaj przecier. Zagotuj i zagęść mąką. Dopraw solą, pieprzem i oregano.Źródło: Takie jest życie