Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pulpety z indykiem"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 169
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 169
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Mięso wyrób ręką. Ryż ugotuj na sypko i wystudź. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na patelni. Mięso wrzuć do miski. Dodaj ryż, cebulę, jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek i tartą bułkę. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
Z masy uformuj kulki. Masa nie będzie lepić się do rąk, jeśli będziesz je moczyć w wodzie. Ugotuj pulpety.
Do osolonej wody po pulpetach dodaj przecier. Zagotuj i zagęść mąką. Dopraw solą, pieprzem i oregano.Źródło: Takie jest życie