Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Puree warzywno-rybne"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 1034
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 128
Polecam.
Odsłon: 1034
Składniki
Rybę pokrój na mniejsze cząstki i ugotuj w osolonej wodzie. Ziemniaki, marchew obierz i ugotuj.
Por pokrój w plasterki, podsmaż na oleju i dopraw solą i pieprzem. Dolej wodę i chwilę podduś. Połowę ziemniaków zmiksuj z marchewką i łyżką masła. Dopraw solą, pieprzem i ziołami.
W osobnej misce zmiksuj resztę ziemniaków z porem, groszkiem, masłem i przyprawami. Zmiel rybę, dodaj mleko i dopraw pieprzem cytrynowym.
W formie do puree ułóż najpierw warstwę zieloną, później rybną, a na wierzch z marchewką. Każdą warstwę wyrównaj przed nałożeniem następnej. Zdejmij formę i podawaj np. z sosem beszamelowym lub holenderskim.Źródło: Tele Tydzień