Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszne kąski z łososiem"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 801
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425206
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10742
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 801
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425206
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10742
Składniki
Jajka umyj, rozbij i rozmieszaj z mlekiem. Dodaj porcjami przesianą mąkę i sól. Wlej olej. Jeszcze raz zmiksuj. Odstaw ciasto na 40 minut. Dodaj ciepłą wodę i rozmieszaj. Ciasto ma mieć konsystencję rzadkiej śmietany. Smaż na rozgrzanej patelni, na warstwie cieniutko rozsmarowanego oleju.
Serek rozmieszaj z twarożkiem. Dodaj posiekany drobniutko koperek. Łososia skrop sokiem z cytryny. Pokrój drobno i wymieszaj z masą serową. Dopraw. Paprykę oczyść i pokrój w kosteczkę. Naleśniki posmaruj masą łososiową i posyp papryką. Zwiń w ruloniki i wstaw do lodówki.
Krótko przed podaniem pokrój naleśniki na równe kawałki i ponabijaj po 3-4 na patyczki szaszłykowe. Podawaj posypane koperkiem.Źródło: Naj