Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszne kąski z łososiem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1952
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1952
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Składniki
Jajka umyj, rozbij i rozmieszaj z mlekiem. Dodaj porcjami przesianą mąkę i sól. Wlej olej. Jeszcze raz zmiksuj. Odstaw ciasto na 40 minut. Dodaj ciepłą wodę i rozmieszaj. Ciasto ma mieć konsystencję rzadkiej śmietany. Smaż na rozgrzanej patelni, na warstwie cieniutko rozsmarowanego oleju.
Serek rozmieszaj z twarożkiem. Dodaj posiekany drobniutko koperek. Łososia skrop sokiem z cytryny. Pokrój drobno i wymieszaj z masą serową. Dopraw. Paprykę oczyść i pokrój w kosteczkę. Naleśniki posmaruj masą łososiową i posyp papryką. Zwiń w ruloniki i wstaw do lodówki.
Krótko przed podaniem pokrój naleśniki na równe kawałki i ponabijaj po 3-4 na patyczki szaszłykowe. Podawaj posypane koperkiem.Źródło: Naj