Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest pyszna do kazdego dania , szczegolnie do klusek slaskich....zjadana na pniu
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25046
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 152
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25046
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 152
Składniki
podam 2 wersje " jedna to kapusta gotowana druga na surowo +obie super. kapuste czerwona nalezy posiekac , wrzucic na wode ,zagotowac, pierwsza wode odlac poniewaz kazda kapusta wydziela gazy, zalac kolejno woda ugotowac al dente , dodac soli i pieprzu do smaku, dodac ziele angielskie i listek laurowy,w miedzyczasie posiekac cebule,zeszklic na oleju, kiedy kapusta bedzie al dente dodac ocet i cukier i niech sobie postoi 10 minut,potem wszystko odlac, dodac zeszklona cebulke, starte jablko na grubej tarce , wymieszac, doprawic do smaku , dodac jeszcze odrobine oleju i gotowe-smacznego !! druga wersja to" posiekac kapuste . osolic i zostawic na ok 1 godzine az pusci sok, porzadnie wygniesc , odlac sok, dodac swiezo posiekana cebula, jablko starte na grubej tarce, sol, pieprz do smaku i olej - jet super- smacznego