Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest pyszna do kazdego dania , szczegolnie do klusek slaskich....zjadana na pniu
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3803
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41923
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 451
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 395
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3803
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41923
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 451
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 395
Składniki
podam 2 wersje " jedna to kapusta gotowana druga na surowo +obie super. kapuste czerwona nalezy posiekac , wrzucic na wode ,zagotowac, pierwsza wode odlac poniewaz kazda kapusta wydziela gazy, zalac kolejno woda ugotowac al dente , dodac soli i pieprzu do smaku, dodac ziele angielskie i listek laurowy,w miedzyczasie posiekac cebule,zeszklic na oleju, kiedy kapusta bedzie al dente dodac ocet i cukier i niech sobie postoi 10 minut,potem wszystko odlac, dodac zeszklona cebulke, starte jablko na grubej tarce , wymieszac, doprawic do smaku , dodac jeszcze odrobine oleju i gotowe-smacznego !! druga wersja to" posiekac kapuste . osolic i zostawic na ok 1 godzine az pusci sok, porzadnie wygniesc , odlac sok, dodac swiezo posiekana cebula, jablko starte na grubej tarce, sol, pieprz do smaku i olej - jet super- smacznego