Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest pyszna do kazdego dania , szczegolnie do klusek slaskich....zjadana na pniu
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3750
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2105
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5547
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5564
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3750
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2105
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5547
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5564
Składniki
podam 2 wersje " jedna to kapusta gotowana druga na surowo +obie super. kapuste czerwona nalezy posiekac , wrzucic na wode ,zagotowac, pierwsza wode odlac poniewaz kazda kapusta wydziela gazy, zalac kolejno woda ugotowac al dente , dodac soli i pieprzu do smaku, dodac ziele angielskie i listek laurowy,w miedzyczasie posiekac cebule,zeszklic na oleju, kiedy kapusta bedzie al dente dodac ocet i cukier i niech sobie postoi 10 minut,potem wszystko odlac, dodac zeszklona cebulke, starte jablko na grubej tarce , wymieszac, doprawic do smaku , dodac jeszcze odrobine oleju i gotowe-smacznego !! druga wersja to" posiekac kapuste . osolic i zostawic na ok 1 godzine az pusci sok, porzadnie wygniesc , odlac sok, dodac swiezo posiekana cebula, jablko starte na grubej tarce, sol, pieprz do smaku i olej - jet super- smacznego