Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy maślankowe z jabłkami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5354
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5354
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11783
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Jabłka obierz, oczyść, grubo zetrzyj i natychmiast skrop sokiem z cytryny. Masło stop, przestudź. Jajka utrzyj z cukrem i solą. Gdy masa będzie puszysta, wlej masło oraz maślankę. Wsyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dołóż starte jabłka i wymieszaj mikserem.
Na patelni rozgrzewaj porcje oleju. Łyżką nakładaj ciasto. Formuj owalne racuszki. Smaż je na złoty kolor z obu stron (w sumie zajmie to ok. 20 minut). Racuchy posyp cukrem z wanilią. Podawaj np. z dżemem jabłkowym.Źródło: Naj