Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy maślankowe z jabłkami"
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 206
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22451
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 230
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 206
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22451
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 230
Składniki
Jabłka obierz, oczyść, grubo zetrzyj i natychmiast skrop sokiem z cytryny. Masło stop, przestudź. Jajka utrzyj z cukrem i solą. Gdy masa będzie puszysta, wlej masło oraz maślankę. Wsyp mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dołóż starte jabłka i wymieszaj mikserem.
Na patelni rozgrzewaj porcje oleju. Łyżką nakładaj ciasto. Formuj owalne racuszki. Smaż je na złoty kolor z obu stron (w sumie zajmie to ok. 20 minut). Racuchy posyp cukrem z wanilią. Podawaj np. z dżemem jabłkowym.Źródło: Naj