Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy na maślance"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Śliwki wypestkuj, pokrój w plastry. Ułóż w brytfance. Dodaj masło i połowę cukru. Podlej łyżką wody. Piecz 10 min w 160 st. Owoce odłóż, sos przelej do rondla. Dodaj resztę cukru, 1 op. cukru waniliowego, 150 ml wody i łyżeczkę cynamonu. Zagotuj. Dodaj rozprowadzony 50 ml wody budyń. Gotuj 2 minuty.
Zmiksuj maślankę z jajkami, mąką, szczyptą soli i sodą. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Nabieraj porcje ciasta. Smaż rumiane racuchy. Podawaj ze śliwkami i sosem.
porcji, czas ok. 35 min; porcja – 380 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety